inTurda.ro

Se anunță cea mai friguroasă iarnă din ultimul secol

 Breaking News

Se anunță cea mai friguroasă iarnă din ultimul secol

Se anunță cea mai friguroasă iarnă din ultimul secol
octombrie 05
12:47 2016

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol. Meteorologii atrag atenţia că unele mase de aer arctic vor ajunge deasupra micuțului continent, Europa, iar soarele va fi văzut rareori în timpul iernii care urmează să își arate colții.

Dominik Jung este un meteorolog german care susţine că vom avea o iarnă neobişnuit de rece. El precizează că simte fiori reci doat atunci când priveşte hărţile transmise de Serviciul Naţional de Meteorologie, scrie Gândul.info  . Jung mai precizează că cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în lunile ianuarie şi februarie 2017.

Iată mai jos prognoza meteo pe 3 luni, prezentata pe site-ul meteo.ro: 

Lunile octombrienoiembrie si decembrie 2016 nu se vor evidentia prin fenomene meteo extreme.

Temperaturile medii lunare ale aerului lunii OCTOMBRIE vor fi mai ridicate decât normalul perioadei in cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, centrale si vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologica. Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de norma in sud-estul si local in sudul tarii, iar in restul teritoriului vor avea o tendinta spre excedent.
NOIEMBRIE aduce o temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de norma in cea mai mare parte a tarii, posibil mai ridicate, local, in sud, sud-est si vest. Cantitatile totale de precipitatii se vor incadra, in general, peste normele climatologice.
In luna DECEMBRIE temperaturile medii lunare vor fi in general apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului. Precipitatiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptând local estul, nordul si vestul tarii, unde acestea vor apropiate de medii.

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Tudor Ștefănie: ”Dascalii sunt cei care ne ofera o educatie pretioasa si cheia spre un viitor stralucit.”

Inca de pe bancile gradinitei cunoastem „al doilea parinte", cunoastem oamenii care pe masura ce crestem participa activ la dezvoltarea...

Închide