inTurda.ro

Peste 6 tone de de echipamente electrice și electrocasnice au fost colectate în cadrul acțiunii ,,Marea debarasare’’

Peste 6 tone de de echipamente electrice și electrocasnice au fost colectate în cadrul acțiunii ,,Marea debarasare’’

Peste 6 tone de de echipamente electrice și electrocasnice au fost colectate în cadrul acțiunii ,,Marea debarasare’’
octombrie 10
13:11 2016

Peste 6 tone de de echipamente electrice și electrocasnice au fost colectate

sâmbătă, 8 octombrie 2016, în cadrul acțiunii ,,Marea debarasare’’

,,Locul deșeurilor nu este în preajma ta!’ 

 

 În cadrul campaniei de mediu ,,Gândesc Verde – Gândesc curat’’ Primăria Municipiului Turda alături de RoRec – Asociația Română pentru Reciclare, a demarat proiectul ,,Locul deșeurilor nu este în preajma ta!”, proiect care vine în întâmpinarea cetățeanului în ceea ce privește debarasarea de deșeurile electrice direct de la domiciliu.

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, în municipiul Turda, a avut loc ,,Marea Debarasare’’ de echipamente electrice și electrocasnice (frigidere, mașini de spalat, tv, radio, aspiratoare, aparate electrocasnice de bucatărie). Astfel, împreună cu operatorul de salubritate menajeră, S.C. Prival Ecologic Servis S.A, a fost realizată colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de la cetățeni și persoane juridice, o cantitate de peste 6 tone, în vederea gestionării eco-raționale, ce constă în tratare, reciclare, respectiv neutralizarea deșeurilor.

La tombola cu premii organizată în parteneriat cu RoRec au participat toate persoanele fizice care au reciclat deșeuri mici (sub 20 kg/ buc), iar câștigatorii sunt: Osvath Tiberiu (cafetieră), Muresan Mirela (cafetieră), Goldner Eugen (mixer), Costea Rodica (mixer). Au fost acordate tichete valorice* în valoare de 30 lei pentru: frigidere, combine, congelatoare, lazi frigorifice, tichete valorice de 20 lei pentru mașini de spălat rufe și vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiționat, tichete valorice de 10 lei pentru deșeuri electrice în greutate de minim 20 kg/buc.

       *Tichetele valorice pot fi utilizate pentru orice tip de cumpărături în magazinele afiliate Ticket Cadou.

Acest program este adresat instituțiilor, societăților comerciale cât și utilizatorilor casnici, oferind serviciul GRATUIT de preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice și electrocasnicelor grele sau voluminoase în baza unei programari prealabile stabilite de comun acord, apelând numărul de telefon gratuit – 0800. 444. 800, mobil: 0756. 026. 917 în intervalul orar 09.00 – 17.00.

actiune rorec turda primaria turda matei

                                  

Municipiul Turda

PRIMAR

Cristian Octavian Matei

Related Articles

Citește articolul precedent:
Dorin Racz, locul 6 la Campionatul Mondial al constructorilor de motocilete custom

În perioada 4 - 9 octombrie 2016, în orașul Koln din Germania a avut loc Campionatul Mondial AMD al constructorilor...

Închide