inTurda.ro

Mircea Irimie: propunerea legislativă privind organizarea și exercitarea profesiei de fizioterapeut a trecut de votul final

Mircea Irimie: propunerea legislativă privind organizarea și exercitarea profesiei de fizioterapeut a trecut de votul final

Mircea Irimie: propunerea legislativă privind organizarea și exercitarea profesiei de fizioterapeut a trecut de votul final
octombrie 19
10:10 2016

Propunerea legislativă privind organizarea și exercitarea profesiei de fizioterapeut, inițiată de deputatul turdean Mircea Irimie a trecut marți, 18 octombrie 2016, de votul final din Camera Deputaților, cu 239 de voturi „pentru”, o abținere și nici un vot „împotriva”.

Dragi prieteni sunt deosebit de fericit pentru ca marți, 18 octombrie , la votul final din Camera Deputatilor propunerea mea legislativa privind organizarea si exercitarea profesiei de fizioterapeut a trecut cu 239 de voturi „pentru” și doar o „abținere”, fără nici un vot „împotriva”.

Profesia de fizioterapeut se exercita în scopul evaluării, planificării și implementării programelor de recuperare care îmbunătățesc sau restabilesc functiile motorii umane , măresc capacitatea de mișcare, calmează durerile și tratează ori previn problemele fizice asociate cu leziuni , boli , afecțiuni sau alte deficiente .

Pe parcursul a doi ani am muncit alături de doamna Elena Căciulan, Președinta Federației Asociațiilor de Fizioterapie și de doamna Daniela Stanca , Secretarul Federației având zeci de întâlniri și ședințe de munca atât la București în Parlamentul României la comisiile de specialitate din Senat și Camera Deputatilor cat și la Cluj la Decanatul facultății de Medicina și Farmacie ,, Iuliu Hatieganul ,, unde a avut loc o întâlnire cu Rectori și Protectori, Decani și Prodecani reprezentanți a 8 Facultăți de Medicina din România.

Le felicit pe cele doua doamne dărze care au luptat efectiv pentru reglementarea acestei profesii și le mulțumesc din suflet pentru colaborare . Doresc sa le mulțumesc de asemenea Președintelui Comisiei de Sănătate și Familie , domnului Deputat Florin Buicu, domnului Deputat Horia Cristian și tuturor colegilor Deputați din comisia de sănătate.

Dragi prieteni sunt inițiator sau co initiator pentru 91 de propuneri legislative din care 14 au devenit legi. La cele 14 se va adaugă și Legea Fizioterapeutilor așteptată de zeci de mii de absolvenți, studenți și profesori universitari și care după votul final mai are nevoie de normele de aplicare, de semnătura Președintelui României și de publicarea în Monitorul Oficial urmând apoi sa producă efectele mult dorite.

Este o cinste și o mare onoare pentru mine sa reprezint Turda și Județul Cluj in Parlamentul României!

Mircea Vicențiu Irimie

Deputat ALDE Turda

Related Articles

Citește articolul precedent:
SALINA TURDA va fi închisă joi, 20 octombrie 2016

Obiectivul turistic Salina Turda va fi închis în data de 20 octombrie 2016 pentru realizarea unei producții cinematografice. Regizorul japonez Sion Sono...

Închide