inTurda.ro

Rotary Campia Turzii organizează concurs de proiecte pentru instituțiile de învățământ. Suma promisă este de 20.000 ron

Rotary Campia Turzii organizează concurs de proiecte pentru instituțiile de învățământ. Suma promisă este de 20.000 ron

Rotary Campia Turzii organizează concurs de proiecte pentru instituțiile de învățământ. Suma promisă este de 20.000 ron
octombrie 24
10:23 2016

Stimata doamna / stimate domunule director,

 

Rotary este o organizaţie de oameni de afaceri şi specialişti, reuniţi pe plan mondial, care au un rol activ in comunitatile in care traiesc, imbogatindu-si prin aceasta atat viata personala cat si pe cea profesionala. Rotary oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională şi contribuie la instaurarea climatului de bunavoinţă şi pace în lume.

Prin proiectele sale, un club Rotary poate aduce imbunatariri semnificative asupra vietii din comunitatea sa. Membrii Rotary se implica in proiecte care deservesc comunitatea si care izvorasc din probleme critice cum ar fii: saracia, foametea, copiii cu risc, analfabetism, violenta, mediu, sanatate, etc. De asemenea, rotarienii vin in sprijinul programelor pentru tineri, incurajeaza oportunitatile educationale si schimburile internationale pentru studenti, profesori si alte categorii, in scopul dezvoltarii profesionale.

Asociatia Club Rotary Campia Turzii alaturi de ceilalti rotarieni din cadrul Districtului 2241 Romania-Moldova, isi propune sa contribuie la proiecte ce au ca țintă principală educația și sănătatea comunităților noastre. Doar așa vom putea lăsa generațiilor viitoare o bază solidă de dezvoltare.

In contextual temei anului rotarian actual care vizeaza educatia, clubul nostru isi propune sa sprijine invatamantul din municipiul Campia Turzii prin modernizarea unui laborator scolar sau sali de clasa din unul din colegiile / scolile generale/gradinitele/cresele din localitate.

Astfel, in data de 4 noiembrie 2016, Club Rotary Campia Turzii va organiza balul anual de caritate, bal aflat la a treia editie. Suma strinsa cu ocazia acestui bal, estimata la aproximativ 20.000 RON, va fi utilizata pentru modernizarea unui laborator scolar sau sali de clasa din unul din colegiile / scolile generale/gradinitele/cresele din localitate.

In dorinta de a respecta principiul echitatii si pentru a nu favoriza o anumita institutie de invatamant, Club Rotary Campia Turzii propune un concurs de proiecte, deschis tuturor institutiilor de invatamant din municipiu Campia Turzii, pentru obtinerea unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 20.000 lei necesar modernizarii unui laborator scolar sau sali de clasa, suma asigurata de club.

Institutiile de invatamant din Campia Turzii doritoare pot depune pe adresa Clubului Rotary Campia Turzii o scrisoare de intentie insotita de un referat de necesitate in care va fi detaliata investitia.

In vederea selectiei cat mai corecte a proiectului castigator, referatul de necesitate va cuprinde obligatoriu urmatoarele paragrafe:

  • Denumirea investitiei (“Modernizare laborator scolar/sala de curs …………………”);
  • Locatia proiectului (colegiu/scoala/gradinita/cresa, adresa, locatia exacta in cadrul cladirii);
  • Descrierea investitiei, cu detalierea necesitatii acesteia;
  • Lucrari de modernizare necesare;
  • Achizitii (mobilier, tehnica de calcul, echipamente de birotica, etc);
  • Bugetul investitiei detaliat pe fiecare lucrare/achizitie in parte. Este necesar ca ajutorul financiar nerambursabil solicitat sa se incadreze in valoarea maximala de 20.000 lei;
  • Numar persoane beneficiare- scurta descriere;
  • Sustenabilitatea investitiei;

Scrisoarea de intentie insotita de referatul de necesitate va fi depusa cel tarziu pana in data de 25.11.2016, atat in format scris cat si informat electronic (fisiere pdf) la secretariatul clubului.

Pentru detalii si intocmirea corecta a documentatiei Club Rotary Campia Turzii va organiza si o sesiune de informare in perioada 8-11 noiembrie 2016, cu potentialii beneficiari ai finantarii.

Va multumim si asteptam cu interes o viitoare colaborare!

Presedinte Club Rotary Campia Turzii

Doru Nicolae Chiper

Related Articles

Citește articolul precedent:
Istoria ceramicii turdene vinde bine. Prețuri enorme pentru piese realizate în anii 30!

Piesele de ceramică produse la Turda în perioada de glorie a ceramicii locale se vând pe piața din România la...

Închide