inTurda.ro

„Crash – Încearcă! Te convinge!”. Rotary Câmpia Turzii aduce la Transilvania Drag Race un simulator de accidente!

 Breaking News

„Crash – Încearcă! Te convinge!”. Rotary Câmpia Turzii aduce la Transilvania Drag Race un simulator de accidente!

„Crash – Încearcă! Te convinge!”. Rotary Câmpia Turzii aduce la Transilvania Drag Race un simulator de accidente!
octombrie 28
08:44 2016

Comunicat de presa:

„Crash – Încearcă! Te convinge!”

  Centura de siguranta dă multe bătăi de cap șoferilor de pretutindeni. În ciuda faptului că mulți dintre aceștia nu-i găsesc utilitatea, centura de siguranta a dovedit de-a lungul timpului că poate salva vieți ori că poate atenua șocul unui accident auto.

Potrivit cercetărilor ştiinţifice, prin neutilizarea centurilor de siguranţă se măreşte semnificativ riscul de a fi ucis sau grav rănit în cazul unei coliziuni, iar mii de vieţi omeneşti ar putea fi salvate, dacă toată lumea ar respecta această regulă elementară.

Astfel Asociatia Club Rotary Campia Turzii va derula proiectul  „Crash – Încearcă! Te convinge!”, este un proiect conceput şi realizat pentru prima dată în SUA sub denumirea “The Seat Belt Convincer” cu scopul de a educa publicul asupra beneficiilor aduse de folosirea centurilor de siguranţă, chiar şi la coliziunilor minore.

Rezultatele obţinute prin intermediul acestui program şi statisticile din Romania în legătură cu nefolosirea sau folosirea neregulamentară a centurii de siguranţă ne-au îndemnat în demararea programului “Crash – Încearcă! Te convinge!” şi în Campia Turzii.

Funcționarea simulatorului

  • Pasagerii vor ocupa scaunul când aceasta este în partea superioară a rampei şi îşi vor pune centura de siguranţă. Dacă acesta este greşit folosită, operatorul convingătorului le va face un instructaj de folosire corectă a acesteia, urmată de partea de rulare şi coliziune la o viteză de 8-16 km/h.
  • În momentul coliziunii pasagerii vor avea prilejul să experimenteze realul scop şi utilitatea folosirii centurii de siguranţă, chiar şi la o viteză de doar 8-16 km/h.

Simulatorul de accidente va fi prezent la concursul TRANSILVANIA DRAG RACE ce se va desfasura in Campia Turzii in perioada 29-30.10.2016 cat si in alte locatii din oras in urmatoarele zile.

Ce este rotary:

Rotary este o organizaţie de oameni de afaceri şi specialişti, reuniţi pe plan mondial, care au un rol activ in comunitatile in care traiesc, imbogatindu-si prin aceasta atat viata personala cat si pe cea profesionala. Rotary oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională şi contribuie la instaurarea climatului de bunavoinţă şi pace în lume.

Prin proiectele sale, un club Rotary poate aduce imbunatariri semnificative asupra vietii din comunitatea sa. Membrii Rotary se implica in proiecte care deservesc comunitatea si care izvorasc din probleme critice cum ar fii: saracia, foametea, copiii cu risc, analfabetism, violenta, mediu, sanatate, etc. De asemenea, rotarienii vin in sprijinul programelor pentru tineri, incurajeaza oportunitatile educationale si schimburile internationale pentru studenti, profesori si alte categorii, in scopul dezvoltarii profesionale.

 

Chiper Doru,

Presedinte RC Campia Turzii

2016-2017

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Finalizarea proiectului de modernizare a drumului turistic Răchiţele – Ic Ponor

 Joi, 27 octombrie 2016, la sediul Consiliului Județean Cluj a avut loc, în prezența vicepreședintelui instituției, domnul Marius Mînzat, și...

Închide