inTurda.ro

FOTO/VIDEO: Expoziția „Turda între medieval și modern” a fost deschisă la Muzeul de Istorie

FOTO/VIDEO: Expoziția „Turda între medieval și modern” a fost deschisă la Muzeul de Istorie

FOTO/VIDEO: Expoziția „Turda între medieval și modern” a fost deschisă la Muzeul de Istorie
noiembrie 05
12:32 2016

Expoziţia permanentă de istorie, intitulată Turda între medieval şi modern, a fost redeschisă la Muzeul de Istorie Turda, ieri, 4 noiembrie 2016.

mariana-andone-muzeu-director-turda

Mariana Andone-Rotaru, Director al Muzeului de Istorie Turda

Structurată tematic şi cronologic, expoziţia prezintă evoluţia istorică a localităţii de la atestarea ei documentară (1075), până la sfârşitul secolului al XIX-lea. Cu această ocazie sunt prezentate publicului în premieră, numeroase artefacte recent restaurate. Vizitatorii vor putea admira tezaure monetare de valoare din secolele XI și XV-XVII, vestita ceramică de Turda, unelte ale breslelor turdene, precum și sigilii administrative. De o mare diversitate sunt şi colecţiile de diplome nobiliare şi de arme.

Pentru prima data sunt expuse unele fragmente din inscripţia podului acoperit de peste Arieş – una dintre cele mai ingenioase construcţii de lemn din Turda – edificată în al doilea deceniu al secolului al XIX-lea.

În zilele de 4 – 5 noiembrie, la sediul Muzeului de Istorie Turda s-a desfășurat și cel de-al patrulea Colocviu Naţional de Arheologie, pe tema Viața economică în Dacia Romană. Monedă și comerț, la care au participatcercetători și specialiști în domeniu de la diferite instituții din țară.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Informare publică a Grupului de consilieri locali PNL Turda cu privire la ședința ordinară a Consiliului Local Turda din data de 27 octombrie 2016 (III) sau despre interpelări

                   Printre apelativele particulare ale președintelui de ședință Doru Anca (”Pretine...!”; ”Vere...!”, ”Alo...domnule!”, ”Alo...Petridene!”), consilierii locali au adresat interpelări executivului...

Închide