inTurda.ro

Jucătorii Potaissei Turda au jucat extraordinar în victoria României cu Polonia, scor 28-23

 Breaking News

Jucătorii Potaissei Turda au jucat extraordinar în victoria României cu Polonia, scor 28-23

Jucătorii Potaissei Turda au jucat extraordinar în victoria României cu Polonia, scor 28-23
noiembrie 07
11:59 2016

Duminică seara, 06 noiembrie 2016, echipa masculină de handbal a României a obținut una dintre cele mai importante victorii din ultimii ani, 28-23(11-9) cu Polonia. Meciul  din grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European din 2018 s-a disputat în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca

Xavier Pascual a adus un suflu nou tricolorilor, obținând o victorie istorică în fața Poloniei, echipă medaliată cu bronz la Campionatul Mondial și semifinalistă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro!

Din lotul naționalei au făcut parte pentru prima dată, nu mai puțin de 3 jucători din lotul Potaissei Turda. Evoluțiile constante, ocuparea unui loc între primele 4 echipe din Liga Naționala de Handbal ani la rând, se pare că a atras atenția asupra jucătorilor antrenați de frații Gal, aceștia fiind chemați la lotul național! Georgică Cîntec a marcat 3 goluri, Răzvan Pavel a făcut un joc defensiv extraordinar și a reșit să marcheze și el de 3 ori în poarta polonezilor. Turdeanul Radu Lazăr a fost și el intergralist având un joc foarte de bun în apărare.

România: Mihai Popescu, Ionuț Irimuș — Georgică Cîntec (3 goluri), Marius Mocanu (5), Ionuț Ramba (5), Andrei Mihalcea, Valentin Ghionea (1), Marius Sadoveac (1), Nicușor Negru, Alexandru Csepreghi (5), Radu Alexandru Lazăr, Adrian Rotaru (1), Cristian Fenici, Răzvan Pavel (3), Bogdan Criciotoiu (4), Iulian Stamate. Antrenor: Xavier Pascual Fuertes.

România este liderul grupei, cu 4 puncte, urmată de Belarus, 2 puncte, Serbia, 2 puncte, Polonia, 0 puncte.

Vezi mai jos un VIDEO cu finalul partidei:

Comunicat FRH:

„Federația Română de Handbal mulțumește publicului care a susținut Echipa Națională de Handbal Masculin la meciul de calificare desfășurat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca din data de 6 noiembrie 2016. Victoria împotriva echipei din Polonia vi se datorează în egală măsură.

Pe durata întregii noastre șederi am simțit sprijinul și bucuria cu care ați înconjurat lotul național, atmosfera absolut extraordinară pe care ați creat-o.

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat: ”Clujul are un loc special în sufletele noastre, pentru sprijinul de care dă dovadă la fiecare meci al Echipei Naționale. Prin publicul minunat, venit din toată țara, prin autoritățile locale care ne oferă condiții optime pentru performanță. Vreau să mulțumesc Primăriei și Consiliului Local Cluj Napoca, Domnului Primar Emil Boc, gazdă Europeană a competițiilor desfășurate în acest oraș, Inspectoratului Școlar Județean Cluj, organizatorilor de la Sala Polivalentă, cea mai modernă și încăpătoare sală din țară, autorităților locale, Asociației Județene de Handbal Cluj. 

Mulțumirile mele speciale se îndreaptă și către Asociația Mișcarea Sportivă a Studenților Transilvăneni, către tinerii voluntari care ne-au ajutat, încă o dată, ca acest eveniment să se desfășoare în condiții minunate atât pentru spectatori, cât și pentru echipă. 

Federația Română de Handbal așteaptă cu nerăbdare reîntâlnirea cu publicul clujean de la sfârșitul lunii (26 – 27 noiembrie), când are loc ”Trofeul Carpați”, ocazie pentru a susține Echipa Națională de Handbal Feminin, noul ei antrenor, Ambros Martin și Handbalul, Sport Național!”

SURSA FOTO: Cristian Cosma

Related Articles

Citește articolul precedent:
PMP Turda își respectă promisiunile din campania electorală și va susține reducerea impozitelor cu 20%! Ajutați-ne să reușim!

 COMUNICAT DE PRESĂ Subiect: PMP Turda își respectă promisiunile din campania electorală și va susține reducerea impozitelor cu 20%! Ajutați-ne...

Închide