inTurda.ro

VIDEO: Primarul Matei Cristian, din nou pe teren în zona săpăturilor ilegale de balast

 Breaking News

VIDEO: Primarul Matei Cristian, din nou pe teren în zona săpăturilor ilegale de balast

VIDEO: Primarul Matei Cristian, din nou pe teren în zona săpăturilor ilegale de balast
noiembrie 11
10:01 2016

Exploatările de balast de la marginea Turzii au distrus terenul din apropierea cimitirului ”peste linii”, săpăturile ajungând foarte aproape de primele morminte, existând riscul ca terenul să se surpe!

Nevoia de balast la autostrada Turda – Sebeș, a făcut ca firmele care excavează acolo să nu țină cont de nici o lege, acestea lucrând fară nici o autorizație.  Acestă problemă a fost ridicată în repetate rânduri în plenul Consiliul Local Turda de către consilierul PNL Cristian Felezeu. Felezeu a sesizat sesizat Poliția Locală și i s-a transmis că societatea care desfășoară lucrări în zonă a fost atenționată să stopeze lucrările, neavând nici o autorizație, dar în ciuda avertismenului, în zonă se lucrează la fel ca înainte.

Primarul Cristian Matei nu a stat nepăsător, ci s-a deplasat din nou pe teren, unde a analizat din nou situația la fața locului. Într-o conferință de presă susținută joi, 10.11.2016, acesta a prezentat câteva cadre video de la locul în care se fac exploatările.

„Am fost din nou in aceasta zona, am avut o intrevedere si cu firmele care excaveaza acolo, am aflat foarte multe detalii. Am intrebat daca exista avize de la Agentia Nationala de Resurse Minerale, i-am intrebat cum vor rezolva problema cu cimitirul, sapaturile fiind foarte aproape.  Am purtat o discutie ampla si mi s-a explicat ca terenul pe care se fac exploatările de langa cimitir este al unui cetatean din Turda de la care a fost cumparat pe acte, și că s-a vorbit și cu Preotul Paroh de care apartiine aceasta zona de cimitir si ca s-a convenit sa se sape in aceasta zona. Poliția Locală a fost acolo și a luat declarații la toți muncitorii care lucreză în acea zonă! ”, a precizat Cristian Matei in cadrul conferintei de presa.

Vezi VIDEO cu exploatările și declarația despre acest subiect la minutul 16:35:

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Anunt rezultat final si raport procedura selectie parteneri POCU 5.1

ANUNȚ REZULTAT FINAL PROCEDURĂ SELECȚIE PARTENERI În urma procedurii de selecție parteneri în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020...

Închide