inTurda.ro

Câmpia Turzii, o comunitate unită! Acțiunea caritabilă pentru Sabrina și Tiberiu, un eveniment plin de emoție!

Câmpia Turzii, o comunitate unită! Acțiunea caritabilă pentru Sabrina și Tiberiu, un eveniment plin de emoție!

Câmpia Turzii, o comunitate unită! Acțiunea caritabilă pentru Sabrina și Tiberiu, un eveniment plin de emoție!
noiembrie 13
07:47 2016

Vineri, 11 noiembrie 2016, la Câmpia Turzii s-a scris o pagină de istorie frumoasă pentru comunitate! Localnicii au dovedit că sunt uniți și că prețuiesc viață. Este vorba despre campania umanitara prin care toți participanții au donat bani pentru a salva viețile Sabrinei și a lui Tiberiu.

Campania a început la orele 13 pe platoul din față Sălii Sporturilor din Câmpia Turzii, unde Chef Dragoș Pădurariu, alături de mai mulți voluntari din asociația ACEEA, au gătit iar toate încasările au fost donate Sabrinei și lui Tiberiu. Alături de Chef Pădurariu au fost și Rusu Mihai, Sucală Sebastian, Ionela Mureșan și invitatul special Alex Hora locul 2 Masterchef, sezonul 2.

De la ora 17:00, în incinta Casei de Cultura, a avut loc un concert de muzică și dans popular organizat cu actiune caritabila sabrina tiberiuacelași scop.  Cei care au dorit să aibă acces la eveniment au trebuit să doneze o sumă de bani.

Este vorba despre campania umanitară de strângere de fonduri pentru Sabrina(2 ani) și Tiberiu(27 de ani), ambii fiind diagnosticați cu leucemie, costurile necesare intervențiilor fiind de peste 100.000 Euro.

„Se întâmplă un lucru extraordinar și vreau să le mulțumesc cetățenilor din Câmpia Turzii care sunt solidari cu cei care se află în suferință. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au înțeles că cei doi semeni ai lor au nevoie de ajutor. Câmpia Turzii s-a trezit la viață! Asta se datorează dumneavoastra celor care ati ales sa va implicati in acest eveniment deosebit!  Ceea ce se intampla astazi aici este o parte din viata comunitatii, sunt doi tineri care au nevoie de ajutorul nostru. Solidaritatea sociala de care dumneavoastra de care dati dovada este fantastică!”, a precizat Dorin Lojigan.

Despre Sabrina și Tiberiu:

Tiberiu

Numele lui este Tiberiu, în vârsta de 27 ani, născut în Câmpia Turzii în anul 1989, absolvent al Universității Tehnice Cluj-Napoca, Facultatea  de Construcții Civile. Din februarie 2016 este angajat la  Sc. Gameloft România srl.

Boala a debutat cu două luni cu o ușoară tuse și început de răgușeală. A urmat un tratament cu antibiotice timp de două săptămâni prescris de medicul de familie. După cele două săptămâni starea de sănătate s-a agravat și a fost trimis de medicul de familie la Medicala I secția ORL.

După un consult de specialitate a fost trimis să-și facă o radiografie toracică și un C.T care a evidențiat o tumoare de aproximativ 20 cm în zona toracică și ganglioni limfatici măriți care i-au afectat corzile vocale.

În urma rezultatelor a fost internat la Chirurgie Toracică unde i-au fost făcute  alte analize punându-i-se diagnosticul de LEUCEMIE ACUTĂ LIMFOBLASTICĂ TIP T, MENINGITĂ BLASTICĂ.

În urma diagnosticului a fost trimis la Spitalul Oncologic secția Hematologie unde este internat și în prezent urmând tratament de specialitate.

În urma discuțiilor avute cu medicul curant doamna Dr. Delia Dima s-a ajuns la concluzia, pentru a se vindeca, va fi nevoie de un transplant de măduvă. Nefiind compatibil cu fratele lui intervenția medicală ar costa aproximativ 100.000 euro.

Intervenția ar urma să se facă la Spitalul ,,Casa Sollievo Della Sofferenta San Giovanni” Rotondo Italia localitate situată lângă Bari.

Donațiile se pot face pe numele Suciu Viorel Tiberiu în contul RO15BTRL05101201L26363XX deschis la Banca Transilvania.

Sabrina

Povestea noastră a început în septembrie. Eram în parc și dintr-o dată a zis ca o doare mânuța, fără să se lovească. Am mers al medic a doua zi și nu avea nimic. În 2-3 zile a trecut durerea de la sine. În 25 septembrie, a început sa șchiopăteze din senin; am mers iar la medic la Câmpia Turzii, de unde suntem și ne-a trimis la Cluj, la Pediatrie 3, la conferențiarul Man Sorin cu suspiciunea de artrită juvenilă. A durat 3 zile până am ajuns la Cluj, între timp se plângea de durere de genunchi și a ajuns de nu a mai putut merge în picioare, dar și-a revenit în câteva ore. În 17 octombrie ne-am internat și analizele au ieșit foarte prost. În 18, le-am repetat și la fel au ieșit, chiar un pic mai scăzute. Am fost trimise în data de 19 octombrie la Clinica Pediatrie 2, oncologie pentru o puncție medulară, în urma căreia s-a confirmat diagnosticul de leucemie și de atunci suntem tot aici la spital. Diagnosticul pe care îl avem acum este leucemie acută limfoblastică. Ni s-a zis că boala a debutat de curând, primul semn fiind durerea de picior, nici acum nu are alte simptome, decât oboseală. Miercuri am început primul protocol de tratament de chimioterapie Acesta va dura 5-6 săptămâni, urmând o săptămână de pauză, în care mergem acasă, daca totul decurge bine, apoi ne întoarcem la spital pentru încă patru săptămâni pentru următorul protocol. Internările foarte frecvente vor dura aproximativ 10 luni, tratamentul am înțeles că durează cam 2 ani. Am fost distruși când am primit diagnosticul, dar mi-am propus să nu mai plâng în fața ei și să fiu tare. Trebuie să acceptam că este o boală și să o tratăm. Am uitat să vă spun că fetița mea se numește Sabrina Maria și are 2 ani și 2 luni! Ne găsiți și pe profilul meu personal de facebook. Alexandra Mărginean, o să pun și poze cu noi, să ne cunoaștem! Va mulțumesc din suflet tuturor pentru gândurile bune, pentru că ați donat sânge și ne-ați ajutat financiar până acum! Să aveți parte de sănătate că e cea mai importantă!

https://www.facebook.com/groups/277367585990523/?pnref=story

Bănuți se vor depune in contul de lei:

MARGINEAN ALEXANDRA RO70BTRLRONCRT0317395201- Banca Transilvania / RO72 BRDE 130SV35706201300-Banca BRD

sau în contul de EURO : RO20BTRLEURCRT0317395201 -deschis la Banca Transilvania pe nume Mărginean Alexandra.

La „detalii plată” să specificați ALIMENTARE CONT/ DONAȚIE, vă rog, transmit aparținătorii.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Vezi aici ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Turda:

  ORDINEA DE ZI A ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE A CONSILIULUI LOCAL al   MUNICIPIULUI   TURDA DIN   DATA   DE 14 NOIEMBRIE 2016 -...

Închide