inTurda.ro

Grupul consilierilor locali PNL Turda: Despre taxele și impozitele locale în 2017

Grupul consilierilor locali PNL Turda: Despre taxele și impozitele locale în 2017

Grupul consilierilor locali PNL Turda: Despre taxele și impozitele locale în 2017
ianuarie 10
10:31 2017

Comunicat:

Despre taxele și impozitele locale în 2017

În ședința ordinară a Consiliului Local Turda din 20 decembrie 2016 s-a dezbătut și adoptat nivelul taxelor și impozitelor locale pe care vor trebui să le achite turdenii în cursul anului 2017. În acest sens, consilierii locali liberali au propus o serie de amendamente care vizau reducerea cotei de impozit pe cladiri rezidențiale și nerezidențiale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În afara consilierilor locali UDMR care au susținut aceste amendamente fiscale, majoritatea PSD+PRM+PMP+ALDE a respins propunerile liberale, nivelul de impozite și taxe rămânând la valoarea anului 2016.
(Min: 20:45)

Cu privire la problema taxelor și impozitelor locale, se cuvine să facem o serie de precizări:

1. atitudinea PSD Turda este oarecum neașteptată, în condițiile în care în campania electorală pentru Primărie și Consiliul Local, unul dintre principalele mesaje comunicate de PSD a fost acela că Turda are unele dintre cele mai mari taxe și impozite din țară, însă, odată ajunși la conducerea orașului, au ales să păstreze același nivel al taxelor și impozitelor locale.

2. atitudinea PMP Turda este mai mult decât ipocrită, în condițiile în care în campania electorală parlamentară a promis turdenilor reducerea taxelor și impozitelor locale cu 20%, avansând și o serie de ”soluții” pentru alimentarea bugetului local din surse alternative, iar în momentul în care și-ar fi putut respecta promisiunile a ales, întocmai ca și partenerii lor de la PSD, PRM și ALDE, să-și încalce promisiunile electorale.

3. ”preocuparea” PMP Turda pentru respectarea ”promisiunilor” vizând îmbunătățirea calității vieții turdenilor reiese foarte clar din intervenția liderului Adrian Nap: ”Am vorbit cu domnul primar Matei și am convenit ca pe anul 2017 cota de impozitare să fie la fel, urmând ca coborârea (n.n. cacofonia îi aparține în totalitate domnului consilier local Nap) impozitului să fie din anul 2018, treptat…”. Domnule consilier Nap, dar atunci când în campanie ați promis reducerea cu 20% a taxelor și impozitelor locale nu v-ați sfătuit cu domnul primar Matei, cu ceilalți consilieri din arcul puterii locale și cu serviciul financiar al Primăriei?! Soluțiile propuse în momentul lansării promisiunii nu vi se mai par acum la fel de viabile? A fost vorba doar de populism electoral și nimic altceva? Și…domnule Adrian Nap, consilierii liberali nu vă pot copia în niciun fel, din simplul motiv că nu pot să-și asume raționamentele și exprimările dumneavoastră! 

Acum că PSD s-a instalat și la guvernare, așteptăm cu interes realizarea tuturor promisiunilor electorale ale primarului Cristian Matei, cu sprijinul desigur al autorităților naționale. Printre promisiunile pe care așteptăm să le vedem îndeplinite se numără: realizarea centurii ocolitoare a Turzii, finalizarea modernizării infrastructurii de apă și canalizare, asfaltarea tuturor străzilor din oraș (acelea pe care în campania electorală Cristian Matei le promitea asfaltate la finalul primelor 6 luni de mandat) sau implementarea unor soluții viabile pentru o mai bună salubrizare a orașului. 

Cu considerație față de cetățenii Turzii,
Grupul consilierilor locali PNL Turda

Related Articles

Citește articolul precedent:
Mitropolitul Clujului a sfințit biserica parohiei Turda Fabrici.

De praznicul Soborului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, serbat sâmbătă, 7 ianuarie 2017, Mitropolitul Clujului a sfințit biserica parohiei Turda Fabrici.  Noul...

Închide