inTurda.ro

Tratamente pentru bolnavii de Alzheimer

Tratamente pentru bolnavii de Alzheimer

Tratamente pentru bolnavii de Alzheimer
ianuarie 15
09:28 2017

Alzheimerul este boala pe care o au o mare parte dintre batrani. Este o afectiune in urma careia rezulta tulburari de comportament, memorie si gandire asupra persoanelor afectate. Această afectiune necesita un tratament complicat si de lunga durata, provocand in cele mai dese cazuri dementa.

Aceasta boala este una dintre cele care nu se vindeca, tratamentul oferit bolnavului este doar pentru a ameliora afectiunile principale aduse de aceasta cumplita boala. Tratamentul pentru alzheimer este unul strict, cu medicamente prescrise de catre un medic specialist.

Principalele medicamente se adminsitreaza pentru imbunatatirea memoriei pacientului, cat si pentru a ameliora diversele probleme de comportament ale batranului, precum agitatia excesiva fara un anume caz, cat si pentru a elimina din desele halucinatii ale acestuia. De asemenea, se va mai administra medicamentatie pentru a ameliora starea emotionala excesiva a pacientului. Aceasta stare emotionala se evidentiaza printr-o frica acuta de orice din jur, o anxietate greu de explicat. Depresia este o alta cauza a bolii Alzheimer care se trateaza prin medicamentatie specializata. Acest tratament oferit pacientului, prin medicamentatie puternica, poate avea si efecte adverse, precum afectarea negativa a ficatului, principalul pericol, iar unele pastile pot duce la ceva mai putin periculos, precum greata, varsaturi abudente, cat si o stare accentuata de oboseala si chiar diaree.

Avand in vedere ca bolnavul de Alzheimer nu se va vindeca niciodata, boala putand doar sa se amelioreze, acesta are nevoie si de un tratament naturist, pentru a mai elimina din medicamentatia excesiva sau din efectele adverse ale acesteia.
Un bolnav are nevoie de o alimentatie sanatoasa si echilibrata in acelasi timp, astfel ca din hrana zilnica nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele, indicat ar fi sa se strecoare la o masa si cereale sau preparate din cereale.

Multe dintre caminele de batrani care ingrijiresc bolnavi cu Alzheimer au programe speciale pentru acestia bazate pe studii de specialitate si recomandate de medici cu experienta in tratarea acestei maladii.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ședință de îndată a Consiliului Local Turda. Vezi aici care vor fi proiectele de pe ordinea de zi

Consiliul Local al municipiului turda a fost convocat într-o ședință de îndată programată pentru data de 16 ianuarie 2017 cu...

Închide