inTurda.ro

Taxa auto eliminată. Cum se vor înmatricula maşinile începând de astăzi

 Breaking News

Taxa auto eliminată. Cum se vor înmatricula maşinile începând de astăzi

Taxa auto eliminată. Cum se vor înmatricula maşinile începând de astăzi
februarie 01
09:09 2017
Timbrul de mediu este eliminat definitiv din legislaţie începând de astăzi, 1 februarie 2017, conform Legii nr. 1/2017, astfel că nu va mai trebui plătit de către proprietarii de maşini.
Deşi fostul Guvern ar fi preferat ca timbrul de mediu să fie înlocuit cu o altă taxă, Parlamentul a ales să nu facă acest lucru, cel puţin momentan. De asemenea, important de precizat este că aleşii poporului n-au stabilit nici că persoanele care deja au achitat timbrul de mediu îşi vor primi banii înapoi, scrie avocatnet.ro.
Timbrul de mediu nu va fi înlocuit de o altă taxă
Cel puţin momentan, timbrul de mediu va fi eliminat complet şi nu va fi înlocuit cu nicio altă taxă. Aşadar, de la 1 februarie 2017 nu va mai trebui achitată nicio taxă de mediu la prima înmatriculare sau la prima vânzare a unui autoturism.
Dacă ați plătit deja timbrul de mediu, deocamdată puteți cere banii înapoi doar prin instanță
Pe cale administrativă, nu, acest lucru este imposibil atât în prezent, cât şi de la 1 februarie 2017. Totuşi, având în vedere că timbrul de mediu a fost declarat parţial ilegal de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, restituirea taxei poate fi cerută în instanţă. Totuşi, fostul Guvern a explicat anul trecut că a început să analizeze problema restituirii timbrului de mediu achitat de proprietarii de maşini începând din martie 2013. Astfel, cel puţin teoretic, noul Executiv ar trebui să vină în viitorul apropiat cu o procedură administrativă de restituire a taxei.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Curs de antreprenoriat social și management de proiect pentru tineri

Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, instituție de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează un curs de antreprenoriat social...

Închide