inTurda.ro

Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian, noi demersuri pentru reabilitarea drumurilor din localitate

 Breaking News

Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian, noi demersuri pentru reabilitarea drumurilor din localitate

Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian, noi demersuri pentru reabilitarea drumurilor din localitate
februarie 13
09:04 2017

   Primarul Municipiului Turda, domnul Matei Cristian, a fost zilele trecute la București într-o vizită de lucru cu un scop foarte bine definit. Edilul Turzii a avut discuții cu reprezentanți ai ministerului Transporturilor în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere din Turda. Astfel, sectoarele de drum DN1, DN15, DN75, inclusiv podul de peste Arieș, ar putea fi preluate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în perioada următoare. În data de 07.02.2017, primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, a efectuat o vizită de lucru la București unde a avut discuții cu reprezentanți ai ministerului Transporturilor, condus de ministrul Răzvan Cuc, pentru a discuta despre două subiecte extrem de importante pentru municipiul Turda și anume, preluarea unor sectoare de drumuri naţionale, proprietate publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Turda, în administrarea Ministerului Transporturilor, în vederea realizării, în cel mai scurt timp posibil, de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., a unor lucrări de reabilitare a tronsoanelor de drum care traversează municipiul nostru și a podului peste Arieș, care creeaza zilnic disconfort cetățenilor din cauza stării avansate de degradare.

În acest sens, a fost înaintată, prin adresa nr. 1157 din data 13.01.2017, către Ministerul Transporturilor solicitarea oficială de predare a următoarelor sectoare de drumuri naționale: DN 1 (cuprinzând străzile Alba Iulia și Piața Romană în lungime totală de 1,461 km, pe acest sector fiind poziționate și pasajele rutiere și podul de peste râul Arieș), DN 1 – sector de drum II km (cuprinzând străzile Avram Iancu, Andrei Mureșanu, Piața Basarabiei, Simion Bărnuțiu, Clujului, în lungime totală de 2,880 km), DN 15 (cuprinzând străzile Piața Romană, Ștefan cel Mare și Calea Victoriei în lungime totală de 2,300 km), DN 75 – sector de drum I km (cuprinzând strada Armatei în lungime totală de 0,400 km.

În cadrul discuțiilor purtate a fost stabilit calendarul de măsuri, alături de secretarul de stat Dragoș Titea și directorul de investiții CNAIR doamna Mariana Capră, pentru preluarea sectoarelor de drum menționate, inclusiv a podului de peste Arieș. Prima măsură va fi o hotărâre de consiliu local (HCL) prin care se predau sectoarele de drum catre Ministerul Transporturilor, iar, ulterior, preluarea sectoarelor de drum se va efectua în urma unei hotărâri de Guvern.

Primarul Municipiului Turda, domnul Cristian Matei, a făcut demersuri și la autoritățile de management ale programelor europene pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare ale Turzii.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Handball Esch ASBL VS AHC Potaissa Turda 27-31. VICTORIE pentru turdeni în cadrul optimilor de finală ale Cupei Challenge.

Potaissa Turda a reușit să se impună, sâmbătă, în deplasarea din Luxemburg! Elevii antrenați de Horațiu Gal au învins echipa Handball Esch  cu...

Închide