inTurda.ro

Vreme instabilă în următoarele două săptămâni: între ger și ploaie

Vreme instabilă în următoarele două săptămâni: între ger și ploaie

Vreme instabilă în următoarele două săptămâni: între ger și ploaie
februarie 14
10:54 2017

Temperatura aerului va fi în creștere în următoarele două săptămâni, valorile medii diurne urmând să atingă 12 grade în Muntenia și 13 grade în Oltenia, în timp ce precipitațiile, mai ales sub formă de ploaie, vor fi prezente în majoritatea zonelor începând din 20 februarie, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 13 – 26 februarie 2017, publicată luni.

În Transilvania, în prima săptămână a intervalului de prognoză, valorile termice vor fi în creștere de la o zi la alta, iar maximele diurne vor atinge 7 – 8 grade în jurul datei de 18 februarie.

Temperaturile nocturne vor caracteriza o vreme geroasă la începutul intervalului, când se vor înregistra, în medie, între -14 și -12 grade Celsius, apoi vor fi în creștere, spre o valoare medie regională cuprinsă între-2 și zero grade, pe 20 – 21 februarie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va fi apropiat de norme, cu medii ale temperaturii maxime de 7 – 8 grade și minime între-2 și zero grade.

La începutul intervalului, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, dar după data de 18 februarie acestea se vor semnala aproape zilnic, la nivel local.

În jurul datei de 20 februarie se pot cumula cantități de apă mai importante.

Related Articles

Citește articolul precedent:
5 programe care acordă finanțare nerambursabilă pentru a înființa o pensiune turistică, disponibile în 2017

Pentru înființarea unei pensiuni turistice în anul 2017 există cinci programe care acordă finanțare nerambursabilă, disponibile atât pentru mediul rural,...

Închide