inTurda.ro

Maria Simona Baciu, director Salina Turda: „Prin promovarea produselor Salinate vom aduce un plus valoare Salinei Turda”

Maria Simona Baciu, director Salina Turda: „Prin promovarea produselor Salinate vom aduce un plus valoare Salinei Turda”

Maria Simona Baciu, director Salina Turda: „Prin promovarea produselor Salinate vom aduce un plus valoare Salinei Turda”
februarie 24
13:30 2017

Maria Simona Baciu, director al SC Turda Salina Durgău SA, a declarat la lansarea noilor produse CIA Aboliv faptul că prin promovarea produselor Salinate, acestea vor aduce un plus valoare Salinei Turda.

Aceasta a afirmat în discursul scurt că suntem la începutul unui proiect care a necesitat foarte mult efort pentru organizarea și autorizarea activității.

Ce inseamna pentru Salina Turda acest proiect? Salina Turda, inainte de a fi deschisa pentru turism, a fost folosita ca si depozit de branzeturi. Am discutat cu Olivian (director general CIA Aboliv) despre produse și despre locația posibilă pentru maturarea lor. Produsele sunt depozitate într-o zonă care nu este deschisă traficului turistic, și care ulterior unor teste care au demonstrat că mediul salin se potrivește perfect cu produsele Salinate, a fost autorizată din punct de vedere sanitar pentru această activitate!

Suntem mândri de produsele Salinate și prin promovarea acestor produse traditionale vom aduce un plus valoare Salinei Turda”, a concis Simona Baciu în final.


Cel mai mare producator de preparate din carne din judetul Cluj, CIA Aboliv, a lansat gama SALINATE, o gama unica de specialitati de porc crud-uscate maturate in mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda din judetul Cluj. Lansarea Salinate a avut loc in mina Ghizela din Salina Turda.

Intreaga gama de produse Salinate este realizata din carne de porc de  cea mai buna calitate, provenind din gospodariile oamenilor din zona – preponderent rasele de porc Bazna si Marele Alb. Gama contine patru sortimente: pulpa, cotlet, piept si ceafa, care sunt maturate initial in saramura naturala si atent condimentate cu un amestec de condimente naturale. Carnea se odihneste apoi pentru 25 de zile in micro-climatul natural al Salinei Turda, in conditii ideale de umiditate si temperatura, unde capata un gust desavarsit.

Autenticitatea si valoarea Salinatelor sunt confirmate de obtinerea atestatului de ”produs traditional romanesc”, eliberat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru toata gama. Salinatele reprezinta primul produs din carne din judetul Cluj cu aceasta atestare.

Mai multe detalii despre gama Salinate și lansarea oficială puteți citi aici.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Aplicație informatică în cinci limbi pusă la dispoziția turiștilor de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, invită clujenii și turiștii interesați să utilizeze...

Închide