inTurda.ro

Cozmin Gușă, născut în Câmpia Turzii, este noul președinte al Federației Române de Judo

Cozmin Gușă, născut în Câmpia Turzii, este noul președinte al Federației Române de Judo

Cozmin Gușă, născut în Câmpia Turzii, este noul președinte al Federației Române de Judo
februarie 27
09:07 2017

Cozmin Guşă, născut în Câmpia Turzii, a obţinut 121 de voturi din 143 posibile şi a devenit noul preşedinte al Federației Române de Judo.

„E un rezultat care mă onorează şi care mă obligă pentru a repune judoul românesc pe firmamentul sportului mondial. Scopul meu e ca în cel mult un an FRJ să fie cel mai bine organizat for sportiv din România şi cel mai bine finanţat din fonduri private”, a declarat Cosmin Guşă pentru ProSport.

În vârstă de 46 de ani, Gușă a activat în politică din 2001. A fost pe rând secretar general al Partidului Social Democrat, membru în Biroul Permanent al Partidului Democrat, director de campanie al lui Traian Băsescu şi deputat independent. În 2004, Cozmin Guşă a fost ales deputat în Bucureşti pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD. La nivel de studii, este absolvent al Facultăţii de Fizică din Cluj-Napoca şi a studiat management în mass-media în SUA, precum şi economie internaţională la Ecole Nationale d’Administration Paris.

Conform adevărul.ro, obiectivul noului președinte pentru Olimpiada de la Tokyo 2020, în patria judoului, este două medalii olimpice.

El a dezvăluit în emisiunea lui Denise Rifai, de la Realitatea TV,  ce anume l-a apropiat de acest sport nobil. Judoul este o tradiţie în familia lui Cozmin Guşă, după ce fiul noului şef al FRJ a devenit campion şi face parte şi din lotul olimpic al României. „Eu am făcut ceva box în tinereţe, eram adolescent, până m-a prins tata, care a fost boxer profesionist, a fost campion, şi nu m-a mai lăsat să practic. Îi invidiam pe colegii mei din Câmpia Turzii care erau la judo, un sport nobil, cu costumurile speciale, kimonourile. Pasiunea e veche. De 15 ani sunt alături de Federaţie. Fiul meu s-a dus la judo ca să nu mai fie bătut, avea tendinţa să ia bătaie. A ajuns şi campion, face parte din lotul olimpic al României. Judoul mi-a dat foarte multe satisfacţii personale. Am trăit emoţii pozitive şi negative. Judoul e un fenomen în jurul căruia oameni valoroşi din politică, din mass-media, din afacerile internaţionale gravitează. Sunt în anturajul judoului internaţional şi datorită prietenului meu Marius Vizer, şeful judoului mondial. Judoul a însemnat mult pentru mine, acum trebuie să dau înapoi, pentru că a ajuns într-o situaţie nu prea bună”, a spus consultanul politic în interviul realizat de Adevărul.ro, disponibil integral aici.

Related Articles

Citește articolul precedent:
eMag deschide programe educationale after school!

Rata de parasire timpurie a scolii in Romania este de 18%, in mediul rural fiind de circa doua ori mai...

Închide