inTurda.ro

Care este situația propunerilor legislative privind pensionarea anticipată în zona Turda-Câmpia Turzii

 Breaking News

Care este situația propunerilor legislative privind pensionarea anticipată în zona Turda-Câmpia Turzii

Care este situația propunerilor legislative privind pensionarea anticipată în zona Turda-Câmpia Turzii
martie 02
18:03 2017

Dupa cum bine stim, in mandatul 2012-2016 atat Mircea Irimie cât și Alexandru Cordoș au facut propuneri legislative care prevedeau posibilitatea pensionarii anticipate pentru locuitorii din zona Turda-Campia Turzii. 

În luna februarie 2015, Mircea Irimie a depus propunerea legislativa privind pensionarea anticipata în baza legii 263 într-o forma de aproximativ 900-1000 de pagini . În luna decembrie 2015 domnul Senator Cordoș a depus împreună cu deputatul Cornel Itu o propunere similara pentru Câmpia Turzii . Domnul Senator Coca Laurențiu a depus la randul sau pentru Râmnicului Vâlcea.

”După un parcurs de peste un an prin comisiile de specialitate din Senatul României reprezentanți ai comisiilor din semnat au propus comasarea celor trei propuneri într-o singura propunere care sa reglementeze alături de Copșa Mică, Tg. Mureș, Zlatna , Copșa Mică, etc. ceea ce am și făcut. După încă câteva comisii propunerea fuzionată a intrat la votul final în plenul Senatului cu propunere de adoptare . Din păcate de trei ori la rand în Senat nu a mai fost cvorum și a trecut tacit . Acum aflam ca în modul tacit a trecut în forma inițială propusa de Cordoș. Unii spun ca a fost greșeală”, a declarat Mircea Irimie pentru inTurda.ro .

„Articol unic: Alineatul (5) al articolului 65 din legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial (…) se completează astfel: Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă rezultată ca urmare a extracției și prelucrării de minereuri neferoase (…) respectiv Baia Mare, Zlatna, Copșa Mică, Câmpia Turzii, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare, cu doi ani..”, se arata în articolul de completare a legii care prevede sistemul unitar de pensii publice, proiect de lege initiat de catre fost senator Alexandru Cordos.

Fostul consilier parlamentar, Martina Luca, a reactionat astazi pe contul personal de Facebook dupa ce ziarul local ”Ziar15Minute” a publicat un articol in care se explica faptul ca inițiativa legislativă a celor doi (Mircea Irimie și Alexandru Cordoș) s-a oprit în sertarele Senatului: ”Cel mai probabil acest vis nici nu va mai fi împlinit”

Iata ma jos care sunt motivele pentru care aceste propuneri legislative nu sunt pierdute:

”In calitate de fost Consilier Parlamentar pot sa va aduc in atentie datele publice de pe site-ul Senatului.
Sunt doua propuneri de lege, una care a fost depusa pentru Turda si una pentru Campia Turzii . Ambele au trecut de Senat, prima respinsa dar care a fost cuprinsa sub forma unui amendament in cea de a doua.martina luca profile
Intr-un cuvânt si Turda si Campia Turzii au primit Raport de admitere cu amendamente din partea Comisiei pentru muncă din Senat. A fost discutata si in plenul Senatului si a ramas pentru vot final conform procedurilor.
Independent de vointa initiatorilor inantea alegerilor din Decembrie nu s-a mai indeplinit cvorumul de sedinta la Senat, desi exista un Raport favorabil, era doar o formalitate de îndeplinit. Astfel propunerea legislativă a trecut tacit de Senat in data de 22.12.2017 conform stenogramelor si a datelor de pe site-ul Senatului dar in forma initiala.
In acest sens acum exista doua propuneri legislative la Camera deputatilor una pentru Turda si una pentru Campia Turzii, cea pentru Campia Turzii find aprobata si asteapta sa fie dezbătute in Comisia pentru muncă si apoi in plenul Camerei Deputatilor. 
Prin urmare nu este nimic pierdut, nu trebuie depuse alte initiative ci sustinute cele existente .
Initiatorii, domnii parlamentari si-au facut pe deplin datoria atat pentru cetatenii din Campia Turzii cat si pentru cei din Turda.”, a transmis Martina Luca.

Screen Shot 2017-03-02 at 19.07.23 Screen Shot 2017-03-02 at 19.07.33 Screen Shot 2017-03-02 at 19.07.41

mircea irimie lege pensie
pensie turda campia pensie turda campia pensie turda campia

Related Articles

Citește articolul precedent:
În acest weekend municipiul Câmpia Turzii va da iarăși dovadă de generozitate.

În acest weekend municipiul Câmpia Turzii va da iarăși dovadă de generozitate.  Sâmbătă, 4 martie 2017, în intervalul orar 9.00-22.00,...

Închide