inTurda.ro

Salina Turda este prezentă la cel mai mare târg de turism din lume! Ministerul Turismului a lansat la ITB Berlin aplicația ”Explore RO”

Salina Turda este prezentă la cel mai mare târg de turism din lume! Ministerul Turismului a lansat la ITB Berlin aplicația ”Explore RO”

Salina Turda este prezentă la cel mai mare târg de turism din lume! Ministerul Turismului a lansat la ITB Berlin aplicația ”Explore RO”
martie 09
10:34 2017

     Salina Turda este prezentă în aceste zile la ITB Berlin. Cu un numar de peste 110.000 de expozanti, din 180 de tari, Bursa Internationala de Turism de la Berlin este considerata cea mai mare manifestare de acest gen din lume. Este cel mai mare targ de turism din lume (ca suprafata -160.000 mp – si ca numar de vizitatori de specialitate). Prima editie a avut loc in anul 1966, Romania participand la acest targ din anul 1970.

Ministerul Turismului a profitat de prezența la cel mai mare târg de turism din lume și a lansat aplicația „Explore RO”, creată special atât pentru turiștii străini, cât și pentru românii care vor să descopere sau să redescopere România, aceasta fiind disponibilă în prezent în limba engleză.

„Astăzi se face un pas important în ceea ce privește viitorul promovării României în exterior, dar și în interior. Românii trebuie să descopere România, dar și să o redescopere. Aplicația pe care astăzi o promovăm și o lansăm la târgul de la Berlin este un prim pas spre o promovare coerentă pe care o lansăm ca o linie principală în ceea ce privește viitorul turistic al României. Aplicația nu a costat nimic, este un parteneriat cu Eventya, o companie cu vechime în domeniu în ceea ce privește realizarea de aplicații pentru turismul românesc. Este un câștig bilateral, în sensul în care compania a venit și și-a oferit serviciile statului român pentru realizarea acestei aplicații. Asta arată că vorbim despre o companie românească în adevăratul sens al cuvântului. Câștigul din partea statului este că nu s-a folosit absolut niciun leu pentru realizarea acesteia. Urmează ca, în urma discuțiilor pe care o să le avem cu conducerea companiei, să semnăm un contract de mentenanță. Discutăm de pasul doi care înseamnă o upgradare zilnică a acestei aplicații și se va ajunge până la momentul în care inclusiv unități de cazare, chiar și agenții de turism care sunt licențiate de către Ministerul Turismului, se vor afla în interiorul aplicației, iar aceste pagini personale ale acestor unități de cazare sau agenții de turism vor fi administrate de către aceștia și pot introduce toate datele pe care le consideră necesare pentru a-și promova activitățile sau serviciile turistice pe care le oferă”, a explicat ministrul Turismului, Mircea Dobre. 

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Au fost prezentate ultimele informații despre Programul Start-up Nation Romania

Harry Ilan Laufer,  Secretar de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a fost prezent la Facultatea...

Închide