inTurda.ro

Comunicat: Mircea Irimie, Secretar de Stat ALDE cu rol dinamic în Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social

Comunicat: Mircea Irimie, Secretar de Stat ALDE cu rol dinamic în Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social

Comunicat: Mircea Irimie, Secretar de Stat ALDE cu rol dinamic în Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social
martie 15
15:35 2017

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social a definitivat săptămâna aceasta structura Departamentului de Transparență Decizională și Afaceri Externe, condus de domnul Secretar de Stat, Vicențiu-Mircea Irimie.

În cadrul departamentului, va fi stabilită strategia de colaborare interinstituțională dintre instituțiile publice locale și cele centrale și Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social.

Ministrul Gabriel Petrea dorește ca, printr-un astfel de demers, sa eficientizeze și să crească performanța activității unui Minister care are ca principal obiectiv îmbunătățirea relației dintre cetățean și instituțiile statului.

Misiunea specifică a cabinetului condus de Secretarul de Stat al ALDE, Vicențiu-Mircea Irimie, va fi monitorizarea, oferirea de consultanță și creșterea inițiativelor din zona dialogului social, având ca punct de pornire respectarea și aplicarea uniformă a Legii 52 din ian. 2003 (*republicată*) privind transparența decizională în administrația publică.

Echipa constituită în cadrul Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social va avea un rol dinamic, de mediator și factor de stimulare a proceselor tot mai necesare de consultare dintre cetățeni și autoritățile publice.

Departamentul de Transparență Decizională și Afaceri Externe va participa și va mobiliza la nivel național și local întreaga paletă de activități specifice principiilor democrației participative, având ca finalitate modernizarea serviciilor publice și, în general, creșterea gradului de încredere al cetățenilor în autoritățile publice.

În acest sens, Secretarul de Stat Vicențiu-Mircea Irimie își propune o bună colaborare cu toate instituțiile care au obligația de a-și desfășura activitatea într-o manieră deschisă față de public, respectând regula furnizării accesului liber și neîngrădit la informațiile de interes public pentru cetățeni.

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social, prin Departamentul de Transparență Decizională și Afaceri Externe dorește să fie un partener stabil și de încredere în colaborarea interinstituțională și, mai ales, să consolideze accesul cetățenilor la decizia politică, promovând dezbaterile publice și implicarea civică.

 
 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Jucariile muzicale pot strica auzul copiilor. Unele sunete ajung si la peste 100 de decibeli, cat decolarea unui avion

Jucariile si aparatele muzicale pentru copii pot duce la probleme de auz pe termen lung. Spcialistii spun ca sunetul uneia...

Închide