inTurda.ro

Concursul de fotografie „Lectura în zeci de ipostaze”, ediția a VIII-a, 2017

Concursul de fotografie „Lectura în zeci de ipostaze”, ediția a VIII-a, 2017

Concursul de fotografie „Lectura în zeci de ipostaze”, ediția a VIII-a, 2017
martie 16
13:33 2017

Cu ocazia Săptămânii Naţionale a Bibliotecilor Publice din România, 17-23 aprilie, Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu” Turda organizează concursul şi expoziţia de fotografii cu tema „Lectura în zeci de ipostaze”, ediţia a VIII-a. Vă invităm să participaţi cu una sau mai multe fotografii format A4, listate pe hârtie fotografică, care surprind o ipostază de lectură (citire, răsfoire, alegere/cumpărare de carte). Actul de lectură poate fi în orice mediu: într-o locuinţă, în biblioteca şcolii, în biblioteca publică, în natură, în autobuz, în librărie, pe stradă etc.

Lucrările trebuie să fie originale, nu copiate/prelucrate de pe site-uri din reţeaua internet. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu şi tinerilor liceeni și reprezintă o campanie pentru lectură. Fotografiile participante la concurs se vor depune, împreună cu datele personale ale autorilor: nume, prenume, clasa, şcoala/ liceul, la sediul central al bibliotecii, Str. Republicii nr. 52, până în data de 10 aprilie 2017. Pe verso-ul fotografiei participanţii sunt rugaţi să îşi exprime una sau două idei personale legate de lectură (idei originale, nu ale unor personalități).

Participanţii trebuie să fie utilizatori ai bibliotecii, cei care nu sunt se pot înscrie, gratuit cu această ocazie, în funcţie de vârstă, la sediul oricărei secţii a bibliotecii: secţia pentru adulţi, Str. Republicii nr. 52, secţia pentru copii, Str. George Coşbuc nr. 2, filiala Oprişani, Str. Tineretului nr. 6. Cele mai reuşite fotografii vor fi premiate cu cărţi, se vor expune în holul sediului central şi vor fi postate pe pagina de facebook a bibliotecii. Lista premianţilor, împreună cu opiniile lor despre lectură, va fi postată pe pagina web a bibliotecii, la rubrica anunţuri.

Related Articles