inTurda.ro

Păcăleală pentru utilizatorii aplicatiei WhatsApp. Vezi ce recomandă Politia Română:

Păcăleală pentru utilizatorii aplicatiei WhatsApp. Vezi ce recomandă Politia Română:

Păcăleală pentru utilizatorii aplicatiei WhatsApp. Vezi ce recomandă Politia Română:
mai 04
17:49 2017

Comunicat Poliția Română:

Campanie de phishing pe serviciul de mesagerie WhatsApp!

CERT-RO a emis o avertizare pentru utilizatorii serviciului de mesagerie WhatsApp.

Aceștia sunt vizați de o campanie de phishing. Atacatorii încearcă să obțină credențialele lor printr-o metodă de ,,validare” a datelor.

Mai precis, victima primește un mesaj prin care i se cere ,,verificarea” datelor contului, pentru a putea beneficia în continuare de gratuitatea serviciului.
Se recomandă ignorarea unor asemenea mesaje și în special evitarea accesării link-urilor pe care le conține!

Utilizatorii care au accesat link-ul primit prin intermediul mesajului sunt redirecționați, în cele din urmă, către un site unde se pot abona la un serviciu care, așa cum se anunță pe acel site, ,,oferă acces nelimitat la un portal de wallpapere, emoticoane și multe alte conținuturi distractive pentru mobil”.

În cazul în care ați contractat acest serviciu și acum doriți să vă dezabonați, urmați instrucțiunile afișate în partea de jos a primei fotografii din acest articol.

Whatsapp este un serviciu GRATUIT și nu condiționează continuitatea furnizării sale de plata unei anumite sume de bani ori validarea datelor!

CERT-RO vă recomandă să:

  • Fiţi suspicios dacă primiţi un SMS sau un apel telefonic de la o companie care vă solicită informaţii personale. Puteţi verifica dacă mesajul/apelul este legitim prin apelarea directă a companiei la numărul lor oficial.
  • Atunci când navigaţi pe web de pe dispozitivul dvs. asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS. Puteţi verifica întotdeauna acest lucru la începutul adresei URL. Ex: https://cert.ro
  • Nu faceţi niciodată clic pe un link/o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat. Ştergeţi-l imediat!
  • Aveţi grijă dacă accesaţi o pagină web care conţine greşeli gramaticale, greşeli de ortografie sau cu rezoluţie mică.
  • Dacă este disponibilă, instalaţi o soluție antivirus. Astfel în multe dntre cazuri vă va aalerta cu privire la activităţi suspicioase.

Citește aici întreg comunicatul!

Related Articles

Citește articolul precedent:
ANAF scoate la licitatie 30 de masini. Preturile de pornire variaza intre 600 si 1.400 de lei

ANAF scoate la licitație 30 de mașini intrate în proprietatea statului în urma unor confiscări sau executări silite, potrivit ziarului profit.ro....

Închide