inTurda.ro

Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului

Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului

Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului
mai 09
13:18 2017

„O excursie devine o experienţă doar atunci când este memorabilă !”
În ariiie protejate de pe Valea Arieşului trăiesc peste 1000 de specii de plante şi animale. Sunt multe poveşti de spus şi multe comori ascunse în aceste locuri, care aşteaptă să fie descoperite …

In luna Mai 2017, vom amenaja o nouă potecă tematică în rezervaţia naturală Scăriţa-Belioara. Vom defăşura activităţi de amenajare a potecii şi a traseelor turistice, refacerea marcajelor turistice, realizare si amplasare panouri informative, amenajare izvoare şi locuri de popas. Activităţile vor fi realizate prin implicarea voluntară a iubitorilor de natura din Turda şi împrejurimi.

Potecile tematice se deosebesc de alte tipuri de poteci turistice, prin existenţa unor panouri informative amplasate de-a lungul potecii. Amenajate cu grijă, potecile tematice pot deveni instrumente valoroase de educaţie pentru „lecţii în aer liber” sau pur şi simplu o modalitate de a transforma o drumeţie obişnuită într-o experienţă memorabilă.” (Alin Roşca, coordonator proiect)

In perioada 21-28 mai 2017, vom organiza diferite activităţi educative şi informative sub egida „Zilele Junior Ranger”. Vor avea loc prezentări, concursuri şi expoziţii tematice, la care vor fi invitaţi tineri, profesori, reprezentanţi ai admnistraţiei locale, custozi de arii protejate dar şi alte persoane interesate.
La sfârșit de saptămână (27-28 mai) vom organiza activitatea „Foto-Safari” pe poteca tematică de la Scariţa-Belioara, activitate deschisă publicului larg, pentru observarea şi cunoaşterea speciilor de plante şi animale din rezervaţia naturală.

valea ariesului

In perioada Iunie – Septembrie 2017, vor fi organizate mai multe activităţi educative pe potecile tematice (drumeţii, concursuri, activităţi de observare şi ateliere educative) Activităţile sunt adresate în principal tinerilor din Turda şi din comunele de pe Valea Arieşului, dar şi copiilor şi turiştilor aflaţi în vacanţă în comunele situate în vecinatatea sitului Natura 2000 Trascău.

“Activităţile educative pentru cunoaşterea naturii pot pune în valoare rezervaţiile naturale, pot oferi tinerilor experienţe inedite şi fascinante legate de natură şi să contribuie la o mai bună înţelegere a rolului rezervaţiilor naturale pentru comunităţile locale. În acelaşi timp, tinerii pot învăţa cum să gândească în mod responsabil şi să se implice pentru conservarea, protecţia şi promovarea valorilor naturale şi culturale de patrimoniu.” (Alin Roşca, coordonator proiect)

Proiectul „Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului” este coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.

Informaţii suplimentare:
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, Facebook

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Ceremonialul militar-religios prilejuit de sărbătorirea Zilei Europei și Proclamarea Independentei de Stat a României

Astăzi, 9 mai 2017, cu ocazia Zilei Europei, a împlinirii a 140 de ani de la Proclamarea Independenței de Stat a...

Închide