inTurda.ro

Muzeul de Istorie Turda caută voluntari: campanie de igienizare a Castrului Roman

Muzeul de Istorie Turda caută voluntari: campanie de igienizare a Castrului Roman

Muzeul de Istorie Turda caută voluntari: campanie de igienizare a Castrului Roman
iulie 06
11:06 2017

Muzeul de Istorie Turda în colaborare cu Primăria Municipiului Turda organizează luni, 10 iulie 2017, între orele 9.00 – 14.00 Campania de igienizare a Rezervaţiei Arheologice Castrul Legiunii V Macedonica de pe „Dealul Cetăţii”.

Toţi cei care doresc să se alăture echipei muzeului sunt aşteptaţi în data de 10 iulie 2017, începând cu ora 9:00, pe castru, în parcarea de pe str. Cetatea Romană. Igienizarea vizează obiectivele cercetate arheologic, precum complexul termal (cel mai întins ca suprafață din provincia Dacia – peste 2000 mp), clădirea comandamentului – prinicpia (0,89 ha) și elementele de fortificație (poarta de vest – porta decumna, bastionul de curtină și bastionul de nord-vest).

Castrul legionar de la Potaissa este cel mai spectaculos obiectiv arheologic din județul Cluj şi unul din cele 10 situri arheologice de interes național.

Organizarea acestei campanii are ca obiectiv atât ecologizarea vestigiilor romane şi promovarea unuia dintre cele mai importante situri arheologice din zonă, cât şi sensibilizarea și trezirea mândriei localnicilor faţă de ruinele unui castru de legiune romană.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Un bărbat urmărit national a fost depistat de către politiștii clujeni

Poliţiştii au depistat un bărbat - urmărit naţional pentru executarea unei măsuri privative de libertate. Cel în cauză avea mandat...

Închide