inTurda.ro

Prezentare VIDEO și informații despre tratamentul balnear la ȘTRANDUL DURGĂU

 Breaking News

Prezentare VIDEO și informații despre tratamentul balnear la ȘTRANDUL DURGĂU

Prezentare VIDEO și informații despre tratamentul balnear la ȘTRANDUL DURGĂU
iulie 07
09:52 2017

Strandul Durgau, cu o indelungata traditie, in perioada estivala, ofera turistilor un minunat loc de recreere si destindere intr-un cadru natural si este folosit ca o alternativa racoritoare in perioada de vara, dar mai cu seama este indicat in tratamentul balnear. Tratamentul balnear este asigurat de cele doua lacuri sarate, lacul Rotund si lacul Ocnei, aparute in urma prabusirii a doua foste mine de sare si a inundarii acestora, adica lacuri mineralizate formate pe vechi exploatari de sare

Inceputurile tratamentului balnear la Turda sunt situate in timp in anul 1840 cand, doctorul Iosif Hanko pune bazele statiunii Baile Sarate Turda, prin amenajarea lacului Roman. Lacurile de la Durgau au fost utilizate pentru balneatie si terapie in mod empiric si cu amenajari minime inca din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afectiunilor reumatismale, de circulaţie periferica si a afectiunilor ginecologice. Continutul ridicat de clorura de sodiu (sare gema) din apa lacurilor (10% la suprafata; 28% la 30 m adancime) face ca fenomenul de heliotermie sa fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgau a fost un prim pas spre valorificarea complexa a potentialului terapeutic al zonei.

                  Conform buletinelor de analiza realizate de “Sectorul Cercetare Factori Terapeutici Naturali”, din cadrul Institutului National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie (INRMFB), in urma analizei apei din lacul Rotund si lacul Ocnei, indicatiile terapeutice prezentate pentru cura externa sunt urmatoarele:

afectiuni reumatismale cronice degenerative (artroze ale coloanei vertebrale, sold, genunchi, mana, picior)

-afectiuni reumatismale abarticulare (tendinite, tenosinovite, bursite)

-afectiuni posttraumatice ale aparatului locomotor

-afectiuni neurologice cronice periferice (leziuni de nervi periferici)

Curele balneare sunt catalogate ca fiind cure profilactice, terapeutice si de recuperare medicala.

Curelor balneare profilactice li se acorda in zilele noastre un rol tot mai insemnat, prin intermediul lor urmarindu-se calirea organismului, cresterea capacitatii functionale de termoreglare a organismului si cresterea capacitatii de aparare in fata diferitelor boli.

Curele balneare terapeutice si de recuperare medicala privesc bolnavii cu suferinte prezente care au nevoie de un tratament complex, urmat dupa un program strict individualizat, stabilit si controlat de medicul de specialitate, avand la baza un diagnostic complet al bolii, stadiului si fazei ei de evolutie.

                  (Sursa: Ministerul Sanatatii, Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie )

Strandul Durgau este locul preferat de localnici, dar si de turistii aflati in vizita la Salina Turda in perioada estivala si este situat in incinta parcului turistic al Salinei Turda la aproximativ 100m fata de intrarea noua din Aleea Durgaului nr. 7.

Categorie
1 zi
Abonament
Tarif unic după ora 17:00
Luni-Vineri
6 zile
12 zile
Adulți
10 lei
50 lei
100 lei
5 lei
Copii, elevi, studenți
5 lei
25 lei
50 lei
Pensionari
5 lei
25 lei
50 lei
Copiii sub 3 ani
Gratuit

Sezlongurile pot fi inchiriate la pretul de 10 lei/zi.
-Copiii, elevii și studenții vor face dovada cu legitimatie/carnet vizat la zi;
-Pensionarii vor dovedi calitatea cu un cupon de pensie.

Prin programul și surprizele pregătite, Salina Turda dorește a oferi turdenilor și tuturor turiștilor un mod de relaxare cât mai plăcut.

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Festivalul International din Bulgaria, un real succes pentru clubul ”Bella Musica” din Câmpia Turzii

LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL TRIXIE-BULGARIA, MEMBRII CLUBULUI DE CANTO „ BELLA MUSICA” AU AVUT UN REAL SUCCES Festivalul a avut aproximativ 300...

Închide