inTurda.ro

Peste 1.700 de locuri vacante pentru admiterea din această toamnă la USAMV Cluj

Peste 1.700 de locuri vacante pentru admiterea din această toamnă la USAMV Cluj

Peste 1.700 de locuri vacante pentru admiterea din această toamnă la USAMV Cluj
iulie 10
13:20 2017

Înscrierile pentru admiterea 2017 la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj încep din 17 iulie.

Pentru anul academic 2017-2018, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca vacantează 1.766 de locuri pentru licenţă şi 737 de locuri pentru master.

Înscrierile pentru licenţă şi master se fac în perioada 17-22 iulie, zilnic, între orele 8.00 şi 16.00, la cele 5 facultăţi ale universităţii – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii, Facultatea de Medicină Veterinară şi Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor.

La nivel de licenţă, pentru cele 23 de programe de studii acreditate, USAMV anunţă că sunt 850 de locuri bugetate (din care 1 loc special pentru candidaţii de etnie rromă, la Facultatea de Zootehnie şi Biotehnologii), 706 de locuri cu taxă şi 210 de locuri pentru învăţământ la distanţă.

Cât priveşte admiterea la facultăţile de Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Biotehnologii, Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, aceasta se face fără examen, după media obţinută la examenul de BAC.

La Facultatea de Medicină Veterinară, candidaţii (la linia de studiu în limba română) vor da două teste grilă, din Biologie cu o pondere de 20% şi Chimie cu o pondere de 20%, iar media de BAC contează 60%.

Probele specifice la liniile de studiu în Engleză sau Franceză sunt voluntariatul în creşterea şi protecţia animalelor (atestate şi recomandări), cu o pondere de 10%, şi media de BAC (sau echivalent) cu o pondere de 90%.

La master vor fi scoase la concurs 410 locuri la buget şi 327 la taxă pentru cele 26 de programe de studii acreditate.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Și Salina Turda a participat la campania de igienizare a Castrului Roman

Peste 30 de voluntari, angajați ai Salina Turda SA, au participat azi la campania de igienizare a rezervației arheologice "Castrul...

Închide