inTurda.ro

20 de militari din Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „POTAISSA” participă la exercițiul Swift Response

20 de militari din Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „POTAISSA” participă la exercițiul Swift Response

20 de militari din Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „POTAISSA” participă la exercițiul Swift Response
iulie 14
11:24 2017

La CÂMPIA TURZII,  în cadrul exerciţiului SWIFT RESPONSE, 20 de militari din  Batalionul 3 Apărare Antiaeriană  “POTAISSA” cu complexe antiaeriene GEPARD.


COMUNICAT DE PRESĂ

Extras din comunicatul de presă nr. 18/13.07.2017 al Ministerului Apărării Naţionale –

desfăşurarea exerciţiului SABER GUARDIAN-17

 

8000 de militari din Forţele Terestre Române,

la SABER GUARDIAN-17

 

Militarii Forţelor Terestre Române participă la cel mai mare exerciţiu multinaţional desfăşurat în regiunea ţării noastre, SABER GUARDIAN-17 (SG-17).

SG-17 este condus de către Forţele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), se desfăşoară, în perioada 11-20 iulie a.c., pe teritoriile naţionale ale Bulgariei, României şi Ungariei cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de ţări aliate şi partenere.

În marja SG17 sunt planificate şi alte exerciţii naţionale sau multinaţionale care au rolul de a executa o gamă largă de acţiuni militare pentru asigurarea securităţii şi stabilităţii în zonă, contribuind astfel la întărirea posturii de descurajare.

8000 de militari din forţele terestre participă la exerciţiile multinaţionale din ţară şi străinătate.

La CÂMPIA TURZII,  în cadrul exerciţiului SWIFT RESPONSE, 20 de militari din  Batalionul 3 Apărare Antiaeriană  “POTAISSA” cu complexe antiaeriene   GEPARD,  împreună cu 100 de militari din Batalionul 24 Vânători de Munte “Cireşoaia” execută misiuni de apărare a  bazei aeriene.

Având în vedere amploarea exerciţiului, asigurarea logistică este foarte importantă. Peste 1000 de militari din Forţele Terestre Române asigură buna desfăşurare a exerciţiului, rolul principal fiind sprijinul naţiunii gazdă pentru militarii străini din România sau care tranzitează teritoriul naţional. Poliţia Militară a executat peste 350 de misiuni de însoţire a coloanelor militare străine şi româneşti, contribuind la îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate. Conducerea Statului Major al Forţelor Terestre coordonează toate activităţile ce se desfăşoară în poligoane, participă la secvenţele de instruire şi verifică modul de asigurarea condiţiilor trai din taberele amenajate în teren.

Alte informaţii, fotografii şi clipuri video sunt disponibile pe pagina de facebook, canalul YouTube şi site-ul Forţelor Terestre Române, www.forter.ro.

 

Biroul de presă al Statului Major al Forţelor Terestre

Related Articles

Citește articolul precedent:
Programul Start-Up Nation s-ar putea să aibă o sesiune suplimentară, în acest an

Programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentară, în acest an, în limita resursei financiare rămase neconsumate, după evaluarea dosarelor...

Închide