inTurda.ro

Foto/Video: Spitalul Municipal din Câmpia Turzii are aparat de anesteziat nou!

Foto/Video: Spitalul Municipal din Câmpia Turzii are aparat de anesteziat nou!

Foto/Video: Spitalul Municipal din Câmpia Turzii are aparat de anesteziat nou!
iulie 14
14:32 2017

Spitalul Municipal din Câmpia Turzii beneficiază începând de astăzi, 14 iulie 2017, de un aparat de anesteziat nou. La evenimentul prin care s-a marcat noua achiziție au fost prezenți domnul director Tiberiu Videan, primarul Dorin Lojigan și viceprimarul Robert Szabo.

Aproape 150.000 lei a fost investiția în noul aparat și în ustensilele conexe, sumă provenită din bugetul local al Municipiului Câmpia Turzii.

„Aparatul a fost cumpărat cu consultarea medicilor din Spitalul Câmpia Turzii, pentru că viziunea mea despre investițiile din spital este ca dotările să fie adaptate nevoilor medicilor”, a precizat primarul Dorin Lojigan.

Prima operație la care a fost folosit noul aparat de anestezie a avut deja loc ieri, 13 iulie. 

Investițiile în spital vor continua. Următoarea achiziție este într-un generator pentru suplimentarea energiei electrice, în caz de avarie, aparat care va ajunge în patrimoniul spitalului în circa 10 zile.

Domnul doctor Iancu, specialistul anestezist al Spitalului Municipal Câmpia Turzii a precizat că aparatul de anestezie poate monitoriza inclusiv funcțiile vitale, acesta fiind un aparat de ultimă generație, din Belgia.

„Este o premieră, putem concura cu centrele universitare din Cluj la performanța acestui aparat. Acesta era necesar și pentru autorizarea blocurilor operatoare și a secției ATI„, a mai menționat doctorul Iancu.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Turda angajează personal pentru Serviciul Finanțări Externe și Relații Internaționale

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TURDA ORGANIZEAZĂ CONCURS ÎN DATA DE 16 AUGUST 2017, ORELE 11,00 PENTRU OCUPAREA FUNCŢIILOR PUBLICE VACANTE DE: consilier...

Închide