inTurda.ro

Drept la replică al Primarului Dorin Lojigan, despre situatia de pe strada Gheorghe Doja

Drept la replică al Primarului Dorin Lojigan, despre situatia de pe strada Gheorghe Doja

Drept la replică al Primarului Dorin Lojigan, despre situatia de pe strada Gheorghe Doja
iulie 26
16:23 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Punct de vedere referitor la știrea publicată pe portalul online Turda News,

marți 25 Iulie 2017, ora 22,02 , categoria știrea cititorului – cu titlul :

„Strada Gheorghe Doja din Câmpia Turzii, inundată la fiecare ploaie!” 

Strada Gheorghe Doja este foarte veche, în anul 2012, s-au efectuat lucrările cuprinse în Programul ISPA – pasul I, executate de către firma Electrogrup Cluj, lucrări care au afectat cca 40 % din suprafața carosabilă a străzii. Din aceste motive și a faptului că strada prezenta degradări, s-a luat măsura de așternere a unui covor asfaltic de 6 cm. pe toată suprafața. Firma menționată mai sus a suportat cheltuielile de refacere. În același timp s-au executat două guri de scurgere noi pentru preluarea apelor pluviale și s-au ridicat la nivel carosabil nou, trei guri de scurgere, toate lucrările fiind executate de către SC Domeniul Public SA. Profilele longitudinal și transverval al străzii nu au suferit modificări.

Pe întreg carosabililul străzii Gheorghe Doja există 12 guri de scurgere, dintre care la ora actuală 4 sunt colmatate, adică nefuncționale, 4 colmatate parțial, iar 4 sunt funcționale datorită întreținerii lor de către locuitorii străzii. Gurile de scurgere colmatate sunt în dreptul imobilului cu nr.10, 7 A și vis a vis de nr.6, precum și la intersecția străzilor Gheorghe Doja cu Petru Rareș.

Obligația de întreținere și curățare a gurilor de scurgere aparține în totalitate Companiei de Apă Arieș, conform art.18, pct.14 din Contractul de concesiune aprobat prin HCL nr.31/2007 – privind delegarea gestiunii serviciilor comunitare de utilități publice de alimentare cu apă, canalizare – epurare ape uzate și colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale ale municipiului Câmpia Turzii.

În concluzie, recomand Companiei de Apă Arieș SA să își îndeplinească obligațiile care le revin.

 

P R I M A R,

Dorin Nicolae LOJIGAN

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Fonduri suplimentare destinate drumurilor județene

Reunit în ședință ordinară, plenul forului administrativ județean a adoptat miercuri, 26 iulie a.c., proiectul de hotărâre inițiat de Președintele...

Închide