inTurda.ro

UPDATE activități Junior Ranger – Amenajarea traseului educativ din Rezervatia Scarita Belioara

UPDATE activități Junior Ranger – Amenajarea traseului educativ din Rezervatia Scarita Belioara

UPDATE activități Junior Ranger – Amenajarea traseului educativ din Rezervatia Scarita Belioara
iulie 26
11:34 2017

Ariile protejate de pe Valea Arieşului reprezintă casa a peste 1000 de specii de plante şi animale. Cu răbdare şi în linişte, pe urmele lăsate de animale, cu binoclul la ochi şi cu aparatul de fotografiat în mână, pe cărările Apusenilor sau prin pajiştile de pe dealurile Turzii, poţi descoperi o altă lume şi alte moduri de viaţă. Orice plimbare în natură se poate transforma într-o adevarată aventură, plină de surprize la tot pasul.

În perioada Iunie – Septembrie 2017, vor fi organizate mai multe activităţi educative pe poteca tematica (drumeţii, activităţi de observare, ateliere educative). Activităţile sunt adresate în principal tinerilor din Turda şi din comunele de pe Valea Arieşului, dar şi copiilor şi turiştilor aflaţi în vacanţă în comunele situate în vecinatatea sitului Natura 2000 Trascău.

„Activităţile tematice pentru cunoaşterea naturii contribuie la o mai bună înţelegere a importanţei rezervaţiilor naturale pentru comunităţile locale şi oferă un suport pentru dezvoltare turistică responsabilă. Sunt multe poveşti de spus şi multe comori ascunse în aceste locuri, care aşteaptă să fie descoperite …” (Alin Roşca, coordonator proiect)

Cea mai recenta activitate de amenajare realizata de către Junior Ranger, în cadrul proiectului NATURA ÎN CULORI, a fost traseul educativ din Rezervatia Scarita Belioara – realizat in cadrul proiectului „Descopera ariile protejate de pe Valea Ariesului”, proiect finanţat de Fundatia pentru Parteneriat – Polgár-Társ Alapítvány şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi … cu Junior Ranger RO, Fundatia Potaissa, Administrația Natura 2000 Trascău, CETM Albamont, TurdaTurism.RO www.potecitematice.juniorranger.ro


Activitatile sunt realizate in cadrul proiectului „Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului”, proiect coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.


Informaţii suplimentare:  
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, Facebook

Related Articles

Citește articolul precedent:
Proprietarii unui cătelus din Turda cer ajutorul pentru a-și găsi câinele dispărut

Proprietarii unei cătelus din Turda cer ajutorul pe rețelele de socializare pentru a găsi câinele dispărut. „Vă rog frumos sa...

Închide