inTurda.ro

Conferinţa APAH-RO cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor

Conferinţa APAH-RO cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor

Conferinţa APAH-RO cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor
iulie 27
07:46 2017

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) vă invită să participaţi la conferinţa de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor, marcată pe data de 28 iulie la nivel internaţional.

Conferinţa APAH-RO va avea loc vineri, 28 iulie, la ora 12.00, în Sala Albastra din cadrul Clinicii Medicale III, str. Str. Croitorilor, Nr. 19-21, Cluj-Napoca

Vor aborda problematici precum: diagnosticarea precoce, prevenţia, accesul la tratament şi la informare al populaţiei, dar şi situaţia României comparativ cu a altor ţări, următorii specialişti:

  • Univ. Dr. Vasile Andreica, UMF Cluj, reprezentant al medicilor de familie
  • Psiholog Cerasela Libeg,
  • Stelian Ioan Marginean, reprezentant al Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România si presedinte al Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice Cluj

De asemenea, în cadrul evenimentului se va discuta despre impactul pe care hepatita, o boală contagioansă, îl are asupra fiecărui pacient – depresii, discriminare la locul de muncă, integrare socială, dar şi efectele generale în comunitate.

Vorbitorii vor prezenta informaţii din ultimul raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind problematica hepatitei şi obiectivul de eliminare a hepatitei până în 2030.


Contact media

Catalina Marginean, reprezentant APAH-RO

Tel. 0757462406

Email – apahrocluj@yahoo.com , hepatobv@gmail.com

www.hepato.ro


Despre APAH-RO

APAH-RO este o entitate neguvernamentală, înfiinţată în 2009, la initiaţiva unui grup de pacienţi din întreaga ţară. Cu sloganul „Pentru drepturile tale!”, organizaţia militează pentru creşterea gradului de depistare şi accesul la tratament. Organizaţia militează pentru creşterea accesului la tratament a pacienţilor cu afecţiuni hepatice, desfăşurând activităţi de informare şi sprijin în rândul pacienţilor cu afecţiuni hepatice, a membrilor familiilor, întruniri cu scopul de a sensibiliza în ceea ce priveşte importanţa depistării cât mai rapide a hepatitelor cronice virale şi a importanţei tratamentului făcut la timp, ţinând cont strict de recomandările medicilor. APAH-RO este membră a: Alianţei Pacienţilor Cronici din România (APCR); European Liver Patients Association (ELPA ); World Hepatitis Alliance (WHA).

Tags
Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Drept la replică al Primarului Dorin Lojigan, despre situatia de pe strada Gheorghe Doja

COMUNICAT DE PRESĂ Punct de vedere referitor la știrea publicată pe portalul online Turda News, marți 25 Iulie 2017, ora...

Închide