inTurda.ro

PMP Turda: Un adevărat partid de DREAPTA susține inițiativa privată în beneficiul comunității și al unităților școlare

PMP Turda: Un adevărat partid de DREAPTA susține inițiativa privată în beneficiul comunității și al unităților școlare

PMP Turda: Un adevărat partid de DREAPTA susține inițiativa privată în beneficiul comunității și al unităților școlare
iulie 31
07:52 2017

Subiectul concesionării unei suprafețe de teren neutilizat, de la Colegiul Național Mihai Viteazul Turda, pentru realizarea unei investiții private (teren sportiv sintetic, acoperit), a constituit unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Turda.

Vorbim despre un teren unde nu s-au mai făcut investiții de foarte mulți ani, din lipsă de bani, fiind degradat și neutilizabil. Din acest motiv, PMP Turda, ca adevărat reprezentant al politicii de DREAPTA din Consiliul Local Turda, a decis să sprijine acest proiect, fără voturile consilierilor noștri proiectul neputând fi pus în practică (fiind vorba de un proiect care viza patrimoniul, trebuiau 2/3 voturi favorabile din numărul total de consilieri), consilierii PNL (5 la număr, din cei 20 prezenți) opunându-se dezvoltării comunitare, dezvoltării investițiilor în școli, dezvoltării inițiativei private în beneficiul comunității.

Considerăm că inițiativa privată trebuie sprijinită, mai ales atunci când vine în interesul comunității, dar și al unității școlare, respectiv Colegiul Național Mihai Viteazul Turda. Construirea unui teren sintetic acoperit reprezintă un beneficiu atât pentru comunitate, cât și pentru CNMV, elevii beneficiind de acces gratuit pe timpul cursurilor. Astfel, vorbim nu numai de o inițiativă privată, dar și de o dezvoltare în beneficiul comunității (primul teren sintetic acoperit) și al unității școlare (infrastructură școlară sportivă, pe timpul orelor de curs).

În condițiile în care toate acestea se realizează fără nici un ban de la bugetul local, administrația locală urmând să încaseze bani din concesionarea terenului, dar și din impozitul aplicat respectivei investiții (teren și clădiri), nu putem spune decât că ne aflăm într-o situație ideală, care ar putea fi aplicată și în alte cazuri de acest gen. Ca adevărat partid de DREAPTA nu ne puteam opune, nici măcar prin abținere (voturile ”abținere” se contabilizează ca vot ”împotrivă”)!

Mai trebuie menționat și faptul că investitorul care va beneficia de această concesionare va fi stabilit în urma unei licitații, la care poate participa orice persoană juridică interesată de o astfel de investiție, asigurându-se astfel stabilirea unui preț corect (în proiectul de hotărâre este prevăzut un preț minim de la care se va porni licitația, conform unui calcul stabilit prin hotărârea Consiliului Local), transparență și echidistanță față de inițiativa privată, principii pe care PMP Turda, ca partid de DREAPTA, le susține necondiționat!

Considerăm că astfel ne îndeplinim menirea pentru care am fost trimiși în Consiliul Local Turda!

Așteptăm propunerile/sugestiile turdenilor și pe pagina noastră de Facebook, iar dacă vor considera că merităm, ne pot acorda și o apreciere (Like):

https://www.facebook.com/pmp.turda

Vă mulțumim!

PMP Turda.

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Ziua Portilor Deschise la Baza 71 Aeriana „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii

Ziua Forțelor Aeriene – 29 IULIE 2017. Astăzi, 29 IULIE 2017, s-a desfășurat cea mai spectaculoasă ediție a Zilei Porților...

Închide