inTurda.ro

Primarul Matei Cristian: „Turda va beneficia de cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deșeurilor”

Primarul Matei Cristian: „Turda va beneficia de cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deșeurilor”

Primarul Matei Cristian: „Turda va beneficia de cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deșeurilor”
august 03
12:21 2017

Astăzi, 3 august 2017, Primaria municipiului Turda a semnat un parteneriat cu cel mai mare grup de reciclare din Sud-Estul Europei!

Turda va beneficia de cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deșeurilor.
În cadrul parteneriatului semnat, vom implementa în lunile ce urmează cinci stații inteligente Sigurec pentru colectarea selectivă a deșeurilor, ce îi recompensează pe loc pe cetățeni pentru deșeurile aduse. Totodată, vom veni în ajutorul locuitorilor din Turda cu informații și campanii educaționale despre beneficiile reciclării, astfel încât să stimulăm implicarea în colectarea selectivă și să ne atingem țintele obligatorii de valorificare a cantităţilor de deşeuri municipale generate.

Costurile echipamentelor instalate și logistica proiectului vor fi asigurate de partenerii din mediul privat, semnatari ai acordului. Totodată, aceștia vor susține valoarea recompenselor acordate cetățenilor în schimbul deșeurilor aduse, în timp ce Primăria va juca un rol esențial în implicarea cetățenilor în proiect.”, a precizat Cristian Matei, Primarul municipiului Turda.

Semnarea parteneriatului, impreuna cu partenerii din industria de reciclare, Total Waste Management, Green Tech, GreenWEEE International, Green Glass Recycling si Next Eco Recycling,  marchează prima etapa de dezvoltare a Municipiului Turda in vederea indeplinirii tintei asumate national, de valorificare a deseurilor reciclabile in proportie de 50% din totalul deseurilor municipale generate.

SIGUREC PRIME este o stație cu adevărat inteligentă, ce integrează aparate de colectare de ultimă generație. Acestea identifică și înregistrează deșeurile aduse și răsplătesc cu vouchere de cumpărături utilizatorii. În plus, asigură trasabilitatea deșeurilor până la fabricile de reciclare.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Municipiului Turda susține demersul Ministerului Sănătății privind vaccinarea copiilor

În contextul epidemiologic actual, în care evoluează o epidemie de rujeolă la nivel naţional, Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Afacerilor...

Închide