inTurda.ro

În curând la Turda vei putea să chemi la tine acasă SIGUREC Mobil, primul taxi gratuit de reciclare

 Breaking News

În curând la Turda vei putea să chemi la tine acasă SIGUREC Mobil, primul taxi gratuit de reciclare

În curând la Turda vei putea să chemi la tine acasă SIGUREC Mobil, primul taxi gratuit de reciclare
august 08
15:06 2017

Primăria Municipiului Turda a semnat un parteneriat cu cel mai mare grup de reciclare din Sud-Estul Europei și va beneficia de cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deșeurilor

Primăria Municipiului Turda a semnat un parteneriat de tip Acord Voluntar cu mai multe companii din grupul românesc de reciclare Green Group, precum și cu organizația de transfer de responsabilitate pentru ambalaje, Next Eco Recycling. Scopul parteneriatului este de îmbunătățire semnificativă a performanțelor de colectare separată a deșeurilor reciclabile, prin instalarea în Turda a unor echipamente moderne de colectare selectivă a deșeurilor, numite Sigurec.

Cu aplicatia Sigurec vei putea să chemi la tine acasă SIGUREC Mobil, primul taxi gratuit de reciclare. În plus, SIGUREC îți monitorizează performanțele personale de reciclare și te premiază. De la primele deșeuri pe care le reciclezi cu soluțiile inteligente SIGUREC, aplicația îți calculează contribuția la micșorarea amprentei de carbon în funcție de cantitatea și tipul deșeurilor și astfel intri în cursa pentru premiile verzi: 2000 de seturi de sacoșe pentru colectarea deseurilor, 15 biciclete Pegas, 3 tablete iPad mini, 2 trotinete electrice E-twow, 2 telefoane iPhone 6 și marele premiu, o mașina Toyota Yaris Hybrid.

Ce poți face în aplicație:
– Îți creezi un profil personal de reciclator
– Chemi la tine acasă SIGUREC Mobil, primul serviciu gratuit de ridicare a deșeurilor
– Ai acces la istoricul personal de colectare la aparatele inteligente SIGUREC
– Vezi cu cât reduci amprenta de carbon, în funcție de cât și ce colectezi
– Te înscrii în competiția SIGUR Reciclez!
– Vezi harta locațiilor SIGUREC

Turda va beneficia de cele mai moderne sisteme de colectare selectivă a deșeurilor.
În cadrul parteneriatului semnat, vom implementa în lunile ce urmează cinci stații inteligente Sigurec pentru colectarea selectivă a deșeurilor, ce îi recompensează pe loc pe cetățeni pentru deșeurile aduse. Totodată, vom veni în ajutorul locuitorilor din Turda cu informații și campanii educaționale despre beneficiile reciclării, astfel încât să stimulăm implicarea în colectarea selectivă și să ne atingem țintele obligatorii de valorificare a cantităţilor de deşeuri municipale generate.

Costurile echipamentelor instalate și logistica proiectului vor fi asigurate de partenerii din mediul privat, semnatari ai acordului. Totodată, aceștia vor susține valoarea recompenselor acordate cetățenilor în schimbul deșeurilor aduse, în timp ce Primăria va juca un rol esențial în implicarea cetățenilor în proiect.”, a precizat Cristian Matei, Primarul municipiului Turda.

Green Group a implementat deja cu succes Acordul Voluntar în alte localități, Sigurec fiind prima platformă națională de colectare selectivă ce oferă recompense pe loc cetățenilor pentru deșeurile aduse, cât și garanția că toate deșeurile ajung de la generatori direct în fabricile de reciclare.

În cadrul parteneriatului semnat, vom implementa în lunile ce urmează cinci stații inteligente Sigurec pentru colectarea selectivă a deșeurilor, ce îi recompensează pe loc pe cetățeni pentru deșeurile aduse. Totodată, vom veni în ajutorul locuitorilor din Turda cu informații și campanii educaționale despre beneficiile reciclării, astfel încât să stimulăm implicarea în colectarea selectivă și să ne atingem țintele obligatorii de valorificare a cantităţilor de deşeuri municipale generate, a declarat Cristian Matei, Primarul municipiului Turda.

Costurile echipamentelor instalate și logistica proiectului vor fi asigurate de partenerii din mediul privat, semnatari ai acordului. Totodată, aceștia vor susține valoarea recompenselor acordate cetățenilor în schimbul deșeurilor aduse, în timp ce Primăria va juca un rol esențial în implicarea cetățenilor în proiect.

Sigurec, de la expresia sigur reciclare, este un proiect al companiilor din Green Group care s-a dezvoltat în etape, începând din 2012 și care include la momentul de față peste 170 de puncte fixe și mobile de colectare în 36 de județe din România.
———————————————
„Parteneriatul cu Primăria Municipiului Turda, care ne permite amplasarea stațiilor pe spațiul public, este cu atât mai valoros cu cât reușim împreună să promovăm un comportament responsabil față de mediu: consumi, colectezi și scapi de lucrurile pe care nu le mai folosești. Nu în ultimul rând, utilizatorii sunt recompensați sau pot dona valoarea deșeurilor aduse, reușind astfel să arătăm că deșeurile reciclabile sunt resurse cu valoare pentru toată lumea”, a declarat Doinița Mihai, Manager Proiect Sigurec.
———————————————
Acordul Voluntar este o platformă ce reunește autorități locale și reprezentanți ai industriei de reciclare și rămâne deschis tuturor partenerilor care doresc să se conformeze condițiilor acordului, în vederea atingerii țintelor ţintelor obligatorii de valorificare de 50% din totalul cantităţilor de deşeuri municipale generate.
——————————————-
Despre Green Group
Green Group este cel mai mare parc de reciclare din România și Sud-Estul Europei, reunind șase companii specializate în gestionarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor: GreenTech (cel mai mare reciclator pentru deșeuri PET din Europa), GreenFiber Internațional (unul dintre cei mai importanți producători din Europa de fibră sintetică poliesterică), GreenWEEE Internaţional (cea mai modernă fabrică de tratare a deşeurilor electrice şi electronice din România), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din România care tratează echipamentele de iluminat uzate), Green Glass Recycling (cea mai mare fabrică din România de reciclare a deșeurilor de sticlă) și Total Waste Mangement (furnizor integrat de servicii de gestionare a a deșeurilor). Misiunea grupului este aceea de a promova soluţiile sustenabile de transformare a deşeurilor în resurse valoroase.
www.green-group.ro
——————————————
Despre Next Eco Recycling
Next Eco Recycling SA a fost înființată cu scopul de a prelua responsabilitatea care revine operatorilor economici privind realizarea obiectivelor anuale de valorificare și reciclare a deșeurilor de ambalaje și raportarea informațiilor referitoare la gestionarea deșeurilor de ambalaje.
www.nextecorec.ro

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Klaus Iohannis a decorat Drapelul de luptă al Batalionului 814 Tancuri “MIHAI VODĂ” cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler

INFORMAȚIE DE PRESĂ - Să ne cinstim înaintașii - În perioada 05-06 august 2017, în cadrul ceremoniei militare de comemorare...

Închide