inTurda.ro

Ghită Mureșan, fost jucător în NBA, a fost prezent la deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Turda

Ghită Mureșan, fost jucător în NBA, a fost prezent la deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Turda

Ghită Mureșan, fost jucător în NBA, a fost prezent la deschiderea oficială a Zilelor Municipiului Turda
august 11
14:49 2017

Astăzi a debutat cea de-a 17-a ediția a Zilelor Municipiului Turda. Deschiderea oficială a avut loc în Sala Mare a Primăriei Turda, la eveniment participând ca invitați speciali ÎPS Andreicuț, Prefectul de Cluj – Cherecheș Aurel, Directorul ADR N-V – Marcel Boloș, Deputații Cristina Burciu și Horia Nasra și Ministrul Secretar de Stat la Ministerul Sănătății – Rareș Trișcă.

Baschetbalistul Ghiță Mureșan, fost jucător în NBA, a fost și el prezent la eveniment. La finalul momentului oficial, aceasta a fost asaltat de cei care au dorit să își facă o poză cu unul dintre CEI MAI ÎNALȚI ROMÂNI! Iată ce au transmis Horia Nasra și Mircea Irimie după întâlnirea cu marele baschetbalist:

„Alaturi de doi oameni deosebiti la Zilele Municipiului #Turda”, a transmis Președintele PSD Cluj-Napoca
și Deputat, Horia Nasra.

„Întotdeauna este o mare bucurie și o onoare în același timp sa ma reîntâlnesc cu bunul meu prieten Ghiță Mureșan.
Mai departe de statura puternică , da marile performante sportive sau de aportul adus în dezvoltarea sportului și în promovarea României, BIG GHIȚĂ este un mare ROMÂN , patriot și cu un suflet mare și bun . Eu sunt PRO ROMANIA iar Ghiță este un ROMÂN care își iubește țara și neamul !”, a menționat Mircea Irimie.

” Gheorghe Dumitru Mureșan (n. 14 februarie 1971, Tritenii de Jos, Cluj) este un baschetbalist român, fost jucător în NBA. Cu o înălțime de 2,31 m, deține împreună cu Manute Bol titlul de cel mai înalt jucător din istoria NBA.

Gheorghe Mureșan este cel mai cunoscut sportiv român intrat în vizorul lumii sportive datorită selecției observative. Având o înălțime peste medie la vârsta junioratului, a fost remarcat de către responsabilii de la Clubul Sportiv al Universității Cluj. De aici, datorită aptitudinilor sale, jucătorul a evoluat și curând a atras atenția selecționerului echipei naționale și mai apoi echipelor din străinătate: Pau-Orthez, Washington Bullets și New Jersey Nets.

A încercat și actoria, fiind un personaj principal în filmul Gigantul Meu din 1998, în care a jucat împreună cu Billy Crystal.

Recordul său pentru naționala României este de 42 de puncte, reușite într-un meci cu Suedia, în noiembrie 1992. În 1993 a pătruns în liga profesionistă nord-americană (NBA), evoluând cinci sezoane pentru Washington Bullets (1993-1998) și două pentru New Jersey Nets (1998-2000). În sezonul 1995-1996 a primit premiul NBA Most Improved Player Award”.

Related Articles

Citește articolul precedent:
ATENTIE șoferi! Parcare special amenajată pentru Zilele Municipiului Câmpia Turzii

PARCARE AMENAJATĂ ÎN OBOR DE ZILELE MUNICIPIULUI CÂMPIA TURZII Participanţii la ZILELE MUNICIPIULUI “CÂMPIA TURZII-PORŢI DESCHISE”, 11-13 august 2017 care...

Închide