inTurda.ro

Peste 900 de locuri de muncă disponibile prin intermediul reţelei EURES

Peste 900 de locuri de muncă disponibile prin intermediul reţelei EURES

Peste 900 de locuri de muncă disponibile prin intermediul reţelei EURES
august 17
11:29 2017

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 901 locuri de muncă vacante, cele mai multe dintre ele în state precum Marea Britanie, Germania sau Cehia. 

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, anajatorii din spațiul european oferă românilor peste 900 de locuri de muncă, cele mai multe dintre ele în Marea Britanie, Germania, Cehia și Polonia.

Pentru cei care vor să lucreze în Regatul Unit sunt disponibile 335 locuri de muncă. Britanicii oferă 150 de posturi ca operatori depozit, 75 de locuri muncă pentru măcelari, tranșatori și fasonatori. Tot 75 de posturi vancante sunt disponibile și pentru cei interesați să devină operatori producție, iar 35 de posturi sunt oferite pentru cei interesați să îngrijească persoane la domiciliu.

În Germania sunt disponibile 134 locuri de muncă. Nemții caută angajați pentru industria de alimentație publică. Sunt disponibile posturi de ospătari (28), bucătari (22), barmani (5) dar și cameriste, personal hotelier sau coordonatori de evenimente. Sunt și locuri de muncă vacante în industria de construcții. Germania caută să angajeze betoniști, excavatoriști, montatori de izolații pentru clădiri, zidari, sudori și operatori de utilaje de construcții.

Angajatorii din Cehia oferă 30 de posturi pentru șoferi de autobuze, 20 pentru șlefuitori, pilitori și 15 pentru forjori. Se caută și 15 operatori CNC, 9 operatori de producție, 8 șoferi tir, 5 electricieni auto și 5 mecanici auto, printre altele.

Angajatorii din Polonia au disponibile 100 de posturi pentru electricieni, în timp ce în Irlanda, cele mai multe locuri de muncă sunt în agricultură. Irlandezii au nevoie de lucrător în ferme de vaci de lapte și lucrători în măcelărie.

În țară, potrivit ANOFM, sunt disponibile aproape 23.000 locuri de muncă.

Related Articles

Citește articolul precedent:
S-au pus în vânzare online biletele pentru Festivalul Internațional de Teatru de la Turda

Festivalul Internațional de Teatru de la Turda va avea loc în perioada 8-17 septembrie și găzduiește invitați atât de pe...

Închide