inTurda.ro

Multă COMEDIE la Festivalul de Teatru de la TURDA

Multă COMEDIE la Festivalul de Teatru de la TURDA

Multă COMEDIE la Festivalul de Teatru de la TURDA
august 25
09:16 2017

Comunicat de presă

MULTĂ COMEDIE LA FESTIVALUL DE LA TURDA

Festivalul de la Turda din acest an a pregătit pentru iubitorii de teatru cele mai bune spectacole de Comedie.

În deschiderea festivalului, Teatrul Aureliu Manea Turda prezintă “În căutarea sensului pierdut”, la sala teatrului de la ora 19.00, un text după Ion Băieșu în regia Muriel Manea.

Teatrul Municipal Baia Mare, prezintă “Casa de pe graniță”, în sala teatrului, într-un interior tipic maramureșean, cu o anexă în care funcționează o horincie, își duce viața o familie de țărani. Trasarea graniței prin mijlocul casei perturbă universul casnic. Limita este frontiera în fața căreia personajele sunt puse să acționeze. E una reală? Imaginară?. Singur în fața inexplicabilului, fiecare personaj e marcat în parte de acesta și luptă conform crezului său. De aici începe dezbaterea: Cine sunt aceștia? De ce li se distruge liniștea casei? Ce urmăresc emisarii europeni de fapt? Vom afla împreună duminică seara, 10 septembrie de la ora 18.00

Teatrul de Nord Satu Mare, aduce cu el comedia, marți 12.09 de la ora 19.00, pe scena teatrului cu “D’ale Carnavalului”, piesa lui I.L. Caragiale este un bal mascat fabulos, o telenovelă arhaică în care personajele – ascunse când sub măștile carnavalului, când sub ale onorabilității – trăiesc într-o lume în care există o singură lege: a înșela (fizic, moral, pecuniar) fiecare pe fiecare. Așa trebuie să fi fost în 1885 în mahalalele de pe meleagurile noastre de poveste, măcar prin ochii lui Caragiale.

Miercuri 13.09 de la ora 18.00, la Fabrica de bere, Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea vor veni cu piesa “Toate lucrurile minunate” Un spectacol despre depresie și despre cât de lung este drumul până la cei pe care îi iubim. Bazat pe povești adevărate și inventate. Este un spectacol cu un singur actor, un spectacol ce mizează pe interactivitate.

O savuroasă comedie a încurcăturilor, „Şi miniştrii calcă strâmb” desfăşoară într-un ritm dramatic extrem de susţinut o sumedenie de probleme care rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale, se va juca joi 14.09 de la ora 18.00, pe scena teatrului.

“Experimentul Robinson” cu invitații de la Teatrul Elvira Godeanu Târgu Jiu. Acest spectacol vorbește de singurătate, de izolare și izolaționism, de obiceiuri și ritual, de confruntarea a două sisteme. Amândouă supraveghindu-se unul pe celălalt prin mijloacele unui joc născut din această singurătate, va fi prezentat sâmbătă 16.09 de la ora 19.00.

Așadar, avem spectacole ce nu trebuiesc ratate în aceste zile de sărbătoare a teatrului. Vă invităm să vă luați bilete de la agenția teatrului sau online de pe www.tomtix.ro.

 

 

Biroul de presă

Teatrul Aureliu Manea Turda

 

Related Articles

Citește articolul precedent:
Interviu The Woman, cu Daniela Nicoară! Vezi care sunt cele mai vândute produse la Cofetăria Dana

Cofetăria Dana a  devenit un etalon în piața românească a industriei dulciurilor, oferind clienților timp de 26 de ani  zâmbete...

Închide