inTurda.ro

MEDIA: O nouă televiziune naţională se naşte la Cluj, cu o investiţie de peste 180.000 de euro!

MEDIA: O nouă televiziune naţională se naşte la Cluj, cu o investiţie de peste 180.000 de euro!

MEDIA: O nouă televiziune naţională se naşte la Cluj, cu o investiţie de peste 180.000 de euro!
septembrie 08
08:09 2017

Televiziunea NCN Cluj-Napoca, patronată de controversatul jurnalist Liviu Alexa, a primit astăzi licenţa pentru viitoarea televiziune naţională de ştiri NCN, care va avea staţii locale în mai multe oraşe din ţară şi va fi creată pe modelul editorial al Euronews.

Jurnalistul de la Antena 3, Răzvan Dumitrescu, va fi ancora principală a noii televiziuni naţionale de ştiri NCN, care a explicat în faţa membrilor CNA ce va însemna noua televiziune. “Ne propunem să refacem legătura cu presa locală, care a fost şi ar trebui să redevină principalul izvor de informaţii pentru publicul român. Există o gramăda de subiecte foarte interesante ce nu ajung la Bucureşti, din varii motive. NCN va fi un post de stiri interesant pentru orice telespectator dornic de informare, de informatii relevante care sa ii deschida mintea si perspectivele”, a declarat Razvan Dumitrescu, citat de paginademedia.ro.

“Ne dorim să ocupăm o zonă pe care noi credem că avem puterea să ne mișcăm mai bine. Ne dorim să facem nu o clonă de Euronews ci să facem un post care să replice ideea postului european de știri, evident adaptat la nivel local. Avem și puterea spă ne finanțăm și din puterea noastră, dar avem și o echipă care să se ocupe de acest proiect”, a spus Liviu Alexa în fața membrilor CNA.

Alexa pregăteşte lansarea televiziunii la 1 decembrie 2017, având deja un acord cu operatorul Telekom şi se află în discuţii şi cu alţi cablişti.

De asemenea, i s-a prelungit licenţa de operare pentru NCN Cluj-Napoca, staţia care va fi centrul noului post naţional.

Conform notei depuse la CNA, noul post de ştiri va avea 85% producţie proprie, va emite 24 de ore, din care 13 vor fi reluări, iar investiţia se ridică la peste 180.000 de euro, acoperită în mare parte din publicitate şi credite bancare.

Născut în Bistriţa, Liviu Alexa (38 ani) este un jurnalist cu o experienţă de 20 ani de ani în mass-media locală, este proprietarul sălii de fitness GIMMY din Cluj-Napoca şi a cochetat în două rânduri cu o politica, fără prea mult succes însă, în 2012 a candidat pentru un post de deputat în Parlamentul României din postura de independent, iar în 2016 şi-a încercat norocul la Primăria Cluj-Napoca, însă a suferit un eşec răsunător, obtinând doar 3% din voturile clujenilor. El mai este recunoscut în oraş ca unul dintre cei mai înverşunaţi critici la adresa primarului Emil Boc şi al administraţiei pe care edilul o conduce.

NCN este operată de societatea Pagina Ciudatului SRL, care îi are ca şi acţionari pe Liviu Alexa, cu 95%, și Budean Adriana Liliana, cu 5%. Societatea a fost înfiinţată în 2014 şi a raportat pe 2016 o cifră de afaceri de 517.611 lei şi datorii acumulate de 812.778 lei.

eClujeanul.ro

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
IKEA la Cluj, din nou în discuția priorităților de dezvoltare ale rețelei de magazine din România

Luna viitoare IKEA începe construcţia celui de-al doilea magazin din România. Va fi cel mai mare magazin Ikea din această parte...

Închide