inTurda.ro

Premieră absolută pe aeroportul clujean: pasagerul cu numărul 2.000.000 va fi înregistrat în acestă săptămână

Premieră absolută pe aeroportul clujean: pasagerul cu numărul 2.000.000 va fi înregistrat în acestă săptămână

Premieră absolută pe aeroportul clujean: pasagerul cu numărul 2.000.000 va fi înregistrat în acestă săptămână
septembrie 18
15:50 2017

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va marca joi, 21 septembrie 2017, atingerea unui nou prag al traficului de pasageri, cel de 2.000.000, o premieră absolută pentru aeroportul clujean.

În luna iunie a anului în curs, Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 1.000.000, cifră care a fost atinsă cu două luni mai repede comparativ cu anul 2016 și cu jumătate de an mai devreme decât în urmă cu 7 ani, când aeroportul sărbătorea pentru prima dată atingerea pragului de un milion de pasageri.


Urmare a trendului constant ascendent înregistrat în ultima perioadă, traficul aerian de pe Aeroportul „Avram Iancu” va atinge la finalul anului 2017 nivelul de aproximativ 2,7-3 milioane de călători, cu aproape 60% mai mult în raport cu anul 2016, când 1,9 milioane de pasageri au trecut porțile de verificare și tot în creștere cu 25% față de anul 2015.


„Acest nivel record nu este pentru noi o surpriză, este exact ceea ce am urmărit și ce am previzionat ca urmare a investițiilor extrem de consistente pe care le-am realizat în mod continuu la Aeroport. Creșterea de 100 de ori a traficului aerian, comparativ cu anul 1996, se explică în acest fel, printr-o strategie ce a fost urmată pas cu pas și prin investiții pe măsură” a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.
În acest fel, aeroportul clujean își consolidează poziția de al doilea aeroport al României, după București – Otopeni, dar și de cel mai important aeroport regional, cu atât mai mult cu cât, în această zonă a Europei sunt avute în vedere cel mai frecvent trei mari aeroporturi, respectiv Budapesta, Cluj-Napoca și București.
În vederea unei optime gestionări a unui număr atât de mare de pasageri, aflat într-o continuă creștere, Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj au luat deja o serie de măsuri printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înființarea a două noi porți de îmbarcare la etaj și construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare a aeronavelor.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Salina Turda va găzdui o conferință susținută de o delegație a Parlamentului European

Primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, a anunțat faptul că la Turda va sosi o delegație a Parlamentului European, care...

Închide