inTurda.ro

VIDEO/Foto: Alunecare de teren pe lotul 4 al autostrăzii Sebeș-Turda

VIDEO/Foto: Alunecare de teren pe lotul 4 al autostrăzii Sebeș-Turda

VIDEO/Foto: Alunecare de teren pe lotul 4 al autostrăzii Sebeș-Turda
septembrie 22
07:57 2017

Mai multe expertize tehnice realizate în perioada 2015-2016 au indicat degradări ale terasamentelor la autostrada Sebeș – Turda, lotul 4, secțiunea 5, care a luat-o la vale zilele acestea. În anul scurs de atunci, compania și constructorul nu au remediat situația, informează Digi24. S-a ajuns ca alunecările să aibă loc cu doar două luni înainte de deschiderea autostrăzii!

Se pare că alunecările de teren de pe lotul 4 al autostrăzii Sebeș – Turda dau peste cap planurile ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, privind inaugurarea acesteia. Lotul 4 al autostrăzii, cel care pornește de la localitatea Turda, este programat pentru deschidere, alături de lotul 3, până la finele acestui an. Deși volumul necesar lucrărilor de reparații pentru alunecărilor este uriaș, constructorul dă asigurări că termenele de finalizare vor fi respectate.

„Mai multe expertize realizate în perioada 2015-2016 de către firma Drumex avertizau asupra riscului unor alunecări de teren și recomandau adoptarea unor soluții. De ce situația nu a fost remediată din timp? De ce s-a ajuns ca autostrada să o ia la vale cu doar două luni înainte de deschidere?”, scrie  Digi24.

Dacă va fi finalizat până la sfârşitul anului, lotul 4 al autostrăzii va fi deschis odată cu lotul 3, unde lucrările sunt cele mai avansate. Constructorul, Tirrena Scavi, lucrează aici la finisaje, instalare de parapete de protecţie şi marcaje. Lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda se întinde de la intrare în Aiud până la Decea (km 41+250 – km 53+700).   

Sursa Foto/Video: Asociatia Pro Infrastructura

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
OSMA PLAST Turda angajează Sales/Purchasing Manager

Sales /Purchasing Manager Atributii: -supervizează depozitele, organizează activitatea de expediere către clienţii interni sau externi şi conduce toate operaţiunile de import-export de la/către...

Închide