inTurda.ro

Municipiul Turda va avea încă doi Cetățeni de Onoare

 Breaking News

Municipiul Turda va avea încă doi Cetățeni de Onoare

Municipiul Turda va avea încă doi Cetățeni de Onoare
septembrie 26
14:54 2017

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Turda, programată pentru data de 28 septembrie 2017, se află două proiecte de hotărâre privind acordarea Titului de Cetățean de Onoare, după cum urmează:

3.2. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Turda, domnului Ovidiu Cosac.

            – iniţiator Primarul Municipiului Turda, domnul Matei Cristian Octavian.

Proiectul de hotarare supus dezbaterii Consiliului Local al Municipiului Turda priveste acordarea distinctie Cetatean de Onoare al Municipiului Turda domnului Ovidiu Cosac.

Dl. Ovidiu Cosac s-a nascut la data de 20 februarei 1946 in municipiului Turda. Incepand cu anul 1968 este angajat la Teatrul de Stat Turda, ca si regizor tehnic. De la angajare si pana in prezent a avut colaborari cu regizori ca Vlad Murgu, Aureliu Manea, Andrei Mihalache si altii.

Sursa foto: Facebook/Ovidiu Cosac.

A avut colaboratori cu institutii teatrale din tara cum ar fi Teatrul National Cluj, Teatrul Maghiar Cluj, Teatrele de stat din Oradea, Sibiu și Timisoara. Activitatea profesionala a constat si in participarea la festivaluri de teatru la Costinesti, Satu-Mare, Bacau, Targu Jiu.

Ca si producator independent a realizat 3 scurt metraje artistice, a avut expozitii de fotografie in nume personal si de grup. In prezent lucreaza cu o trupa de teatru de amatori dar si cu o trupa de elevi de la Colegiul National Mihai Viteazul.

Avand in vedere activitatea profesionala si artistica desfasurata de catre domnul Ovidiu Cosac, acordarea distrinctiei de cetatean de onoare al municipiului Turda reprezinta o recunoastrere a meritelor sale.

și 3.3. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind acordarea Titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Turda, domnului Cuc Ioan.

            – iniţiatori consilierii locali: Moldovan Emil, Pîrlea Daniela, Sămărtinean Iuliana Maria, Rigman Ciprian şi Cojocaru Igor.

Obiectul prezentului proiect de hotarare il reprezinta acordarea Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Turda, domnului Cuc Ioan.

Dansator, instructor si mai apoi coregraf in materia jocului popular traditional romanesc, domnul Cuc Ioan si-a inceput careira artistica la Turda in cadrul Clubului Cimentul Turda inca din anul 1968 si mai apoi in cadrul Andamblului Folcloric Cimentul Turda, Asociatiei Patriotice Avram Iancu, Societatii Culturale Rei Culturae Fautores precum si in cadrul Casei de Cultura a Municipoiului Turda.

Pe parcursul carierei a participat la numeroase festivalulri atat nationale cat si internationale unde s-a remarcat prin rezultatele deosebite obtinute, facnd astfel cunoscute traditiile dansului popular romanesc.

De 46 de ani in slujba dansului traditional romanesc, coregraful Cuc Ioan formeaza generatii de dansatori care sa duca mai departe frumusetea si maretia folclorului coregrafic romanesc.
Activitatea nationala si internationala a domnului Cuc Ioan a fost apreciata si rasplatita cu numeroase distrinctii si premii, astfel incat credem ca mertita o deosebita recunostinta si din partea comunitatii turdene prin conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Turda.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Primăria Turda elaborează un proiect de hotărâre privind aprobarea procedurii cadru de încadrare a clădirilor și terenurilor în categoria celor neîngrijite

ANUNT nr.19340/25.09.2017 Prin prezenta aducem la cunostinta publicului, in temeiul art. 7 , alin. 1 si alin. 2 din Legea...

Închide