inTurda.ro

Asociația Pro Assisto implementează proiectul ”SIMT ȘI EXPRIM”

Asociația Pro Assisto implementează proiectul ”SIMT ȘI EXPRIM”

Asociația Pro Assisto implementează proiectul ”SIMT ȘI EXPRIM”
octombrie 18
09:03 2017

Comunicat:

Proiectul ”SIMT ȘI EXPRIM”, proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Câmpia Turzii pe anul 2017, al cărui beneficiar este Asociația Pro Assisto, se implementează în municipiul Câmpia Turzii, în perioada de 29.09 –.08.12.2017
Scopul proiectului este consolidarea cooperării între membrii comunității.

Obiectivul general: Crearea unui mediu educativ congruent privind dezvoltarea emoțională a copiilor de vârstă preșcolară, prin mobilizarea părinților și educatorilor în procesul comun.


Obiective specifice:
– conștientizarea emoțiilor și exprimarea lor la copii cu vârstă preșcolară
– realizarea unor activităţi de educare pentru părinţi și alte persoane care au în îngrijire copii.
– întărirea părinților în rolul de formator în dezvoltarea emoțională a copiilor.
– conștientizarea nevoii de educație a inteligenței emoționale la copii, în rândul cadrelor didactice din grădinițe.
Grupul ţintă al proiectului este constituit din 120 de copii preșcolari, 6 grupe mari, din grădinițele mun. Câmpia Turzii, 90 de părinți ai copiilor implicați în proiect, 32 educatori din grădinițele mun. Câmpia Turzii
Prin proiectul ”Simt și mă exprim” ne popunem să lucrăm cu copilul de vârstă preșcolară, de la nivel de grupă mare din grădinițele din Câmpia Turzii, sub formă de joc. în grădiniță, coordonate de specialiști în munca cu copii și cu sprijinul cadrelor didactice-educatori, pe parcursul lunii octombrie și noiembrie 2017. În paralel se va organiza un simpozion și două ateliere tematice, pentru părinți, având ca temă inteligența emoțională la copiii preșcolari, în vederea familiarizării părinților cu aceată noțiune și de a primi cât mai multe informații care să îi sprijine în rolul lor, nu numai de părinte ci și ”formator” al copilului.
Pentru educatorii din grădinițe se vor organiza 2 simpozioane cu 2 experți în domeniul psiho-pedagogic, pentru a se dezbate necesitatea educării inteligenței emoționale la copii și pentru prezentarea de modele practice. 


Proiectul se va încheia în luna decembrie, de Moș Nicolae, când se va organiza un spectacol interactiv pentru copiii de gradiniță, cu teatru, muzică care va va avea ca temă emoțiile și exprimarea lor.
Proiectul își propune ca 120 de copii preșcolari să conștientizeze emoțiile și să învețe să le exprime, 90 de părinți mai informați privind rolul lor de formator în dezvoltarea copiilor, 32 de educatori mai pregătiți în abordarea inteligenței emoționale la copii si cel puțin 300 de copii de vârstă mică să se bucure de un spectacol cu teatru și muzică.

Valoarea totală, eligibilă, a proiectului este de 19 900 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 17 910 lei.

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Încă un mare proiect marca The Da Vinci System! Peste 40 de Facultăți vor avea reprezentanți la Târgul Turda Future Fair

Mulți tineri de la noi din țară nu știu ce să facă cu viitorul lor. În cazul în care ceea...

Închide