inTurda.ro

VIDEO: „Ștafeta veteranilor” a ajuns la Câmpia Turzii

VIDEO: „Ștafeta veteranilor” a ajuns la Câmpia Turzii

VIDEO: „Ștafeta veteranilor” a ajuns la Câmpia Turzii
octombrie 23
11:41 2017

„Ștafeta veteranilor” a ajuns astăzi, 23 octombrie 2017 și la Câmpia Turzii!

 Gazdele evenimentului național ”ȘTAFETA VETERANILOR”, susținut de Asociația Voluntarilor Invictus România, au fost Municipiul Câmpia Turzii și reprezentanții Bazei 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu”

Acest eveniment are drept scop conștientizarea societății civile asupra respectului și prețuirii care se cuvin veretanilor, răniților, invalizilor și urmașilor celor decedați ca urmare a participării în cadrul diferitelor teatre de operațiuni.

După ceremonialul de onoare, toată comunitatea s-a deplasat spre traseul desfășurării ștafetei: Piața Tricolorului – SC Agrosel SRL.

Cei care au fost alături de veteranii de la „Invictus”, au avut parte de un moment inedit care a constat în lansarea baloanelor galbene și negre cu simbolistică aparte pentru aceștia.

De asemenea, prin organizarea ștafetei, organizatorii încearcă să strângă fonduri pentru a susține militarii răniți în teatrele de operațiuni din Afganistan sau Irak, respectiv, participarea la jocurile paralimpice INVICTUS.

Traseul ”Ștafetei Veteranilor”, condusă de Caporal Clasa III Vica Dobrița, cel mai bun maratonist român în activitate, campioană mondială la proba de 60 km alergare, se va derula înspre Piața Tricolorului din Câmpia Turzii, unde Vica Dobrița va primi drapelul României din partea reprezentanților administrației publice locale, pe care-l va arbora pe catargul pregătit pentru acest ceremonial.

În Piața Tricolorului au fost prezenți sportivii de la CSM Câmpia Turzii, sportivii paralimpici, Corul Astra, asociațiile Pro Assisto, Autism CT si ACIAC.

După manifestările din Piața Tricolorului, Ștafeta Veteranilor a fost purtată de Primarul Dorin Lojigan până la intrarea în Turda.

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ziua Armatei Române va fi sărbătorită și la Turda! Circulația autovehiculelor în zona centrală va fi închisă

Anunț Public În data de 25 Octombrie 2017, de ZIUA ARMATEI ROMÂNE, între orele 10.00 - 11.30, la Monumentul Eroilor...

Închide