inTurda.ro

VIDEO: „Ștafeta Veteranilor” Invictus a ajuns și la Turda

VIDEO: „Ștafeta Veteranilor” Invictus a ajuns și la Turda

VIDEO: „Ștafeta Veteranilor” Invictus a ajuns și la Turda
octombrie 23
12:03 2017

Municipiul Turda a fost traversat de maratonista Vica Dobrița, în drumul ei spre Carei, în cadrul „Ștafetei Veteranilor” Invictus, în data de 23 octombrie. Un grup de întâmpinare s-a  alăturat ștafetei, începând cu ora 9.00, de la Solaris până la Piața Romană, unde a fost așteptată de primarul municipiului Turda.

Ștafeta și-a continuat deplasarea până la monumentul eroilor din fața Catedralei Ortodoxe Române, unde s-a depus o coroană de flori oferită de Primăria Municipiului Turda. Sute de elevi turdeni vor participa la acest eveniment, întâmpinând în echipe sosirea ștafetei.

Asociaţia Voluntarilor Invictus din România, aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale Române, cu sprijinul Casei Regale Britanice, îi susțin pe veteranii de război ai zilelor noastre să participe la competiții paralimpice. Anul acesta, România a fost reprezentată de un grup de 15 paralimpici militari răniți la Jocurile Mondiale “Invictus Games” de la Toronto, Canada.
Prin acest proiect, municipalitatea a inițiat o campanie de promovare la nivelul instituțiilor de stat, învătământ şi agenţi economici, în vederea întâmpinării acestei “Ştafete a Veteranilor Invictus” cât şi colectarea unei sume de bani prin achiziţionarea unui tricou sau a unei brăţari puse la dispoziţie de către organizatori. Toate fondurile obţinute în urma acestei campanii vor ajunge la sportivii paralimpici-militari răniţi în teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak.

În fiecare an, asociatia organizează ștafeta cu scopul de a promova pe plan sportiv valorile naționale ale României și de a elogia sacrificiul imens depus de eroii noștri pentru a apăra patria. Ștafeta se află la a 4 -a ediție, având pentru prima dată plecare din 3 orașe: Craiova, Chișinău și București, urmând ca cele trei trasee să se întâlnească la Carei. Susținătorii sunt așteptați pe traseu pt a admira eforturile sportivilor Invictus.

 

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
VIDEO: „Ștafeta veteranilor” a ajuns la Câmpia Turzii

„Ștafeta veteranilor” a ajuns astăzi, 23 octombrie 2017 și la Câmpia Turzii!  Gazdele evenimentului național ”ȘTAFETA VETERANILOR”, susținut de Asociația...

Închide