inTurda.ro

VIDEO/Foto: Refabricat – Eveniment cultural inedit la fost Fabrică de bere Turda

VIDEO/Foto: Refabricat – Eveniment cultural inedit la fost Fabrică de bere Turda

VIDEO/Foto: Refabricat – Eveniment cultural inedit la fost Fabrică de bere Turda
noiembrie 04
11:09 2017

Proiectul ”Povești de fabrică” conceput și concretizat de către profesorul Florin Stan și Oana Bakos, coordonatori de proiecte în cadrul Fundației Rațiu pentru Democrație din Turda, respectiv de către jurnalistul Emil Hălăștuan, a continuat vineri, 3 noiembrie, cu evenimentul ”Refabricat” care s-a desfășurat la fosta Fabrică de Bere din Piața Romană, Turda.

Toate fotografiile realizate de participanții la concursul de fotografii (Povești de fabrică în fotografii) au fost aranjate într-o expoziție deosebită. Tot în cadrul evenimentului s-a jucat o piesă de teatru cu același subiect (3 povești de fabrică), un concurs de povești adunate de la foștii angajați ai fabricilor (Culegătorii de poveşti de fabrică) și a avut loc lansarea unei culegeri de ”Povești de fabrică”.

Organizatorii evenimentului încearcă prin aceste activități să recompună viața romanțată, de zi cu zi, a oamenilor care au lucrat în fabricile Turzii, între anii 1970 și 2000.

Programul evenimentului „Refabricat” a inclus și festivitățile de premiere a câștigătorilor celor două concursuri, de fotografie, respectiv de adunat povești, destinate reprezentanților generațiilor tinere, care astfel au luat cunoștință cu aspecte din viața locuitorilor Turzii în trecutul apropiat.

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Turdean selectat ca participant la Turneul Campionilor în dezbateri!

Leonardo-Mihai Mărincean, președintele The Da Vinci System, a fost invitat la competiția titanilor în dezbateri academice din România, Turneul Campionilor!...

Închide