inTurda.ro

Foto: Mina Terezia din Salina Turda în topul publicației Welt.de

 Breaking News

Foto: Mina Terezia din Salina Turda în topul publicației Welt.de

Foto: Mina Terezia din Salina Turda în topul publicației Welt.de
noiembrie 07
10:16 2017

Cel mai vizitat obiectiv turistic din România, Salina Turda, rămâne în continuare în atenția celor mai mari publicații internaționale!

Luni, 06 noiembrie 2017, publicația welt.de a inclus o fotografie realizată în SALINA Turda în topul categoriei ”Fotografia Zilei”.

„Aventuros: În trecut, în această mină românească sarea a fost exploatată. Acum a devenit un parc tematic unde poți face plimbări cu barca și alte activități.”, scrie welt.de.

 Fotografia surprinde Mina Terezia care este o mină de formă conică (mină clopot). Exploatarea sării în acest tip de camere a lăsat în urmă goluri subterane de dimensiuni impresionante (în cazul minei Terezia): 90 m înălţime şi 87 m diametru. Adâncimea de la gura puţurilor până la baza minei este de 112 m.
O “cascadă de sare”, un lac subteran, stalactite şi eflorescenţe de sare completează echilibrul inert al uriaşului clopot.Lacul subteran are între 0,5 şi 8 m adâncime, fiind extins pe aproximativ 80% din suprafața vetrei camerei de exploatare. În centrul lacului există o insulă formată din sarea reziduală depozitată aici după anul 1880, an în care exploatarea sării în această cameră a fost sistată.

Poza este preluată de pe site-ul REUTERS, fotograful fiind Stoyan Nenov.Related Articles

Citește articolul precedent:
Asociația Autism Câmpia Turzii organizează workshop-uri gratuite pentru cadre didactice, specialiști, părinți și toți cei care interacționează cu copii cu autism

WORKSHOP-URI GRATUITE PENTRU CADRE DIDACTICE, SPECIALISTI, PARINTI SI TOTI CEI CARE INTERACTIONEAZA CU COPII CU AUTISM SI CERINTE EDUCATIVE SPECIALE...

Închide