inTurda.ro

Lege împotriva leneșilor. Vezi ce au pregătit autoritățile pentru cei care refuză un loc de muncă

Lege împotriva leneșilor. Vezi ce au pregătit autoritățile pentru cei care refuză un loc de muncă

Lege împotriva leneșilor. Vezi ce au pregătit autoritățile pentru cei care refuză un loc de muncă
noiembrie 20
11:49 2017

Iniţiativa legislativă depusă în luna mai de deputaţii PNL Florin Roman şi Raluca Turcan şi care prevede că refuzul unui loc de muncă oferit sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la suspendarea dreptului la ajutorul social a fost înscris azi pe ordinea de zi a Senatului pentru dezbatere şi vot final, scrie News.ro.

Potrivit proiectului, „refuzul unui loc de muncă oferit şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la încetarea dreptului la ajutor social”.

Legea care funcționează în prezent le dă dreptul beneficiarilor de ajutor social să refuze de trei ori un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională înainte de suspendarea ajutorului.

„Considerăm că modificările sunt necesare, mai ales că, nu de puţine ori, mass-media a prezentat cazuri în care beneficiarii de venit minim garantat se plimbă cu maşini de lux sau stau în conace. De asemenea, mulţi dintre ei îşi maltratează copiii şi nu-I lasă să meargă la şcoală sau, în cele mai bune cazuri când îi lasă, le interzic a primi burse de teama ca să nu piardă indemnizaţia dată de stat. Politica în domeniul social ar trebui să fie orientată direct spre cei nevoiaşi şi nu pentru cei ce doresc să eludeze statul. Copiii trebuie să aibă dreptul de a învăţa şi poate nu e rea ideea de a-I obliga pe aceştia să lase copiii la şcoală sub sancţiunea de a fi privaţi de un drept social pe care statul îl acordă. Propunerea de faţă vine în sprijinul autorităţilor locale care au nevoie de forţă de muncă” motivează Florin Roman şi Raluca Turcan îm iniţiativa legislativă.

Florin Roman şi Raluca Turcan susţin că în luna decembrie 2016 România avea 55.457 de beneficiari, iar în luna aprilie 2017 numărul acestora a crescut la 243.006, informează Digi24.ro 

Sursa foto: yourStory.com

 

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
EDO Garage: Ai maşină diesel? 4 lucruri DE ŢINUT MINTE iarna

Specialiştii de la EDO Garage le reamintesc în primul rând proprietarilor de maşini diesel cele mai importante aspecte la care trebuie...

Închide