inTurda.ro

Din ce an este mașina ta? ITP-ul pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Din ce an este mașina ta? ITP-ul pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual

Din ce an este mașina ta? ITP-ul pentru mașinile mai vechi de 12 ani se va face anual
noiembrie 21
13:20 2017

Saptamana aceasta a fost discutata in Comisia de Transporturi a Camerei Deputatilor propunerea celor de la Registrul Auto Roman(RAR) ca masinile mai vechi de 12 ani sa faca ITP-ul in fiecare an, nu la 2 ani cum se intampla acum. În urma discuțiilor, Senatul a dat aviz favorabil.

Numai in 2017 au fost importate si inmatriculate in Romania peste 350.000 de automobile second-hand. Majoritatea sunt rable in adevaratul sens al cuvantului, vechi, uzate si poluante.

Nu demult, a fost eliminata obligativitatea efectuarii autenticitatii la RAR de fiecare data cand vindeai o masina inscrisa in Romania. Acum te duci la RAR numai cand ai un automobil adus de afara ca sa faci identificarea. Asta a insemnat mai putini bani pentru Registrul Auto Roman. Dar cu fluxul de masini aduse de afara, toate centrele RAR din Romania au avut de lucru serios, ba chiar si-au prelungit programul de multe ori, informeaza 4tuning.ro. Vezi AICI mai multe detalii.

Majoritatea masinilor care circula in Romania sunt mai vechi de 12 ani si ar intra in categoria celor care vor fi obligate sa faca inspectia anual.

Sursa foto: RARom.ro

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Foto: Dorin Lojigan a primit astăzi vizita copiilor de la Grădinița cu program prelungit ”Pinocchio”

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, LOJIGAN Dorin Nicolae a primit astăzi vizita copiilor de la Grădiniția cu Program Prelungit " Pinocchio" - grupa...

Închide