inTurda.ro

VIDEO – Irina Dee, președinte Asociația Autism Câmpia Turzii, la Balul Rotary: „Singurii care au venit in sprijinul nostru au fost Clubul Rotary”

VIDEO – Irina Dee, președinte Asociația Autism Câmpia Turzii, la Balul Rotary: „Singurii care au venit in sprijinul nostru au fost Clubul Rotary”

VIDEO – Irina Dee, președinte Asociația Autism Câmpia Turzii, la Balul Rotary: „Singurii care au venit in sprijinul nostru au fost Clubul Rotary”
noiembrie 28
21:49 2017

Cu ocazia Balului de caritate organizat de către Clubul Rotary Câmpia Turzii, am stat puțin de vorbă cu președintele Asociației Autism Câmpia Turzii, doamna Irina Dee care este unul dintre beneficiarii proiectelor la care au pus umărul și Clubul Rotary.

Irina Dee ne-a povestit în câteva minute ce înseamnă pentru dânsa, ca și președinte al Asociației Autism din Câmpia Turzii dar și ca mamă a unui băiețel cu autism, Clubul Rotary Câmpia Turzii.

Mă aflam in anul 2011 intr-o situatie foarte dificială pt ca baietelul meu fusese diagnosticat cu Autism, si avea nevoie de terapie pentru a se putea recupera. Singurul loc unde am gasit sprijin a fost la Cluj, la  Asociatia Autism Transilvania unde am si facut naveta 2 ani de zile, dar am realizat ca nu este o solutie pe termen lung.
Ne-am gandit impreuna cu alte doua mămici, care aveau copii cu autism, ca ar fi minunat sa avem un centru pentru copii cu autism si la Campia Turzii. Neavand resursele financiare necesare am cautat sprijin la diferite companii sau asociatii, singurii care au venit in sprijinul nostru au fost Clubul Rotary Turda, din care faceau parte si anumiti membri din clubul din Câmpia Turzii de astăzi. Acolo am găsit și sprijin financiar și moral, și am inființat o asociația Autism Câmpia Turzii, am pornit cu 4 copilași și acum avem 32. Ne bucurăm foarte mult că acest club a fost alături de noi, ne-au sprijinit cu resurse financiare pentru a putea pregătii specialiști în domeniu, cu materiale educaționale și la renovarea sediului. Ulterior ne-am mutat intr-un spatiu mai mare, cu 7 camere, si aici ne-a venit ideea sa amenajam o camera speciala senzorială pentru copii cu autism am găsit din nou sprijin la Clubului Rotary Câmpia Turzii care a venit in ajutorul nostru cu o suma de aproximativ 6.000 euro! Am amenajat această cameră și o folosim cu cel mai mare drag, copiilor le place foarte mult și avem rezultate foarte bune în camera respectivă.

Pentru noi Clubul Rotary înseamnă tot! Dacă nu erau ei cu siguranță astăzi nu eram aici, sau cel puțin în formula în care suntem acum, avem 8 specialiști și 32 de copii.

Mă bucur de fiecare dată când particip la aceste Baluri Caritabile și m-aș bucura ca toată lumea să vadă proiectele pe care Rotary Câmpia Turzii le implementează la nivel local, cred că reprezintă o valoare și aduc un plus comunității.”

Vezi FOTO aici:

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Primăria Municipiului Turda a primit 5.084.000 lei de la Bugetul de Stat

Comunicat de presă Primăria Municipiului Turda a primit 5.084.000 lei de la Bugetul de Stat, bani cu care va fi...

Închide