inTurda.ro

Folosesti des betisoare pentru urechi? Vezi aici cat de periculoase sunt

Folosesti des betisoare pentru urechi? Vezi aici cat de periculoase sunt

Folosesti des betisoare pentru urechi? Vezi aici cat de periculoase sunt
noiembrie 30
17:43 2017

Îţi cureţi urechile cu beţişoare cu vată? Există riscul să îţi perforezi  timpanul. Deşi această activitate este totuşi responsabilă pentru doar 40% dintre cazurile de ruptură de timpan, este una periculoasă, scrie csid.ro.

Timpanul este acea membrană din ureche care vibrează precum o tobă, permiţându-ne să auzim. De asemenea, acesta este o barieră între urechea externă şi cea medie. Astfel, atunci când este ruptă sau chiar fisurată, rana provoacă durere, pierderea auzului şi infecţii, permiţând bacteriilor să ajungă mai adânc în ureche, scrie Live Science.
Pentru noul studiu, cercetătorii au avut o dată de baze din perioada 2012 – 2016, care cuprindea cazurile de ruptură a timpanelor a 80 de pacienţi, dintre care 20 erau copii.

„Sper ca studiul nostru să încurajeze mai mulţi doctori să recomande pacienţilor să evite utilizarea beţelor pentru curăţarea urechilor”, a precizat Dr. Doron Sagiv, medic la Centrul Medical Şeba de la Universitatea Tel Aviv.

Dr. Sagiv a fost surprins de câte cazuri sunt provocate de beţele cu vată, dintre care 5% au avut nevoie de intervenţie chirurgicală. „Din păcate, părinţii fac asta copiilor cu obiceiurile lor”, a precizat Dr. Erich Voigt, de la Universitatea New York, care nu a participat la studiu, scrie Descoperă.ro.

Sursa foto: 123rf

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Restricții de Circulație în municipiul Turda, în data de 1 decembrie 2017

Comunicat de Presă                                      Cu ocazia manifestărilor prilejuite de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI din zona centrală a municipiului Turda în...

Închide