inTurda.ro

Shaorma si kebab-ul ar putea fi interzise in Uniunea Europeana de anul viitor?!

Shaorma si kebab-ul ar putea fi interzise in Uniunea Europeana de anul viitor?!

Shaorma si kebab-ul ar putea fi interzise in Uniunea Europeana de anul viitor?!
decembrie 04
12:58 2017

Shaorma și kebab-ul, cele mai îndrăgite produse de tip fast-food de la noi s-ar putea să fie interzise în întreaga Europă din cauza unui motiv neștiut până acum.

Comisia Europeană a trimis europarlamentarilor o propunere prin care folosirea fosfaților ar urma să fie permisă în Uniunea Europeană. În prezent, folosirea fosfaților în alimente este interzisă, dar există numeroase derogări de la această interdicție.

Comisia pentru Sănătate din Parlamentul European nu este însă de acord cu propunerea Comisiei Europene: spune că aceşti aditivi, consumaţi în cantităţi mari, ar creşte riscul de apariţiei a bolilor cardiovasculare. Parlamentul European urmează să decidă, săptămâna viitoare, dacă aprobă sau blochează propunerea Comisiei Europene, informeaza digi24.ro.

În Europa se consumă zilnic 500 de tone de carne pentru shaorma și kebab, potrivit cotidianului german Bild.

În ce priveşte România, se vând 30.000 de shaorma pe zi, ceea ce înseamnă că într-un an românii consumă în medie aproape 11 milioane de porţii.

In urma reactiolor aparute in spatiul public, Parlamentul European a transmis astazi, 4 decembrie 2017, un comunicat în care precizează că nu interzice produsele de tip shaorma, gyros sau kebap. Este vorba doar despre utilizarea fosfaților, spune PE.

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Simpozion “Arta de A Fi Părinte”, 08-09 decembrie, Turda

Simpozion “Arta de A Fi Părinte”, 08-09 decembrie, Turda În conditiile în care România deține în continuare primul loc în...

Închide